Skip to main content

Στο Ταμπλό του Χρηματιστηρίου: Ένας λιγότερος… δισεκατομμυριούχος και το «mind the gap» στις τράπεζες

×ÑÇÌÁÔÇÓÔÇÑÉÏ (EUROKINISSI/ÄÇÌÇÔÑÏÐÏÕËÏÓ ÓÙÔÇÑÇÓ)

Στα ενδότερα της αγοράς με τέσσερις ειδήσεις

Βουτιά 1,5 έτους: Από τη χειρότερη συνεδρίαση (-7,5%) του τελευταίου 1,5 έτους, δηλαδή από τον Μάρτιο του 2023, προέρχεται ο τραπεζικός δείκτης, ο οποίος εμφανίζεται πλήρως εκτεθειμένος στο παγκόσμιο sell off. Μάλιστα, το χθεσινό κλείσιμο των 1.159 μονάδων αποτελεί το χαμηλότερο από τα τέλη του Ιανουαρίου, με τη φετινή απόδοση μέσα σε λίγες ημέρες να περιστέλλεται κάτω του +10%.

-1 δισεκατομμυριούχος: Κάτω του ψυχολογικού ορίου του 1 δισ. ευρώ έχει πλέον περιοριστεί η κεφαλαιοποίηση της Aegean, η μετοχή της οποίας έχει καθηλωθεί κοντά στα 10 ευρώ, με αποτέλεσμα η συνολική αποτίμηση της εισηγμένης να υπερβαίνει μετά βίας τα 910 εκατ. ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι το Χ.Α. έχει απομείνει με μόλις 19 «δισεκατομμυριούχους».

Η μοναδική: Άξια συγχαρητηρίων είναι η μετοχή της Παπουτσάνης, η οποία χθες ήταν η μοναδική που κατάφερε να αντισταθεί στις εκτεταμένες ρευστοποιήσεις και να υπερασπιστεί τα κεκτημένα. Μάλιστα, ο τίτλος της εταιρείας, όχι μόνο δεν υποχώρησε, αλλά ενισχύθηκε ελαφρώς, φθάνοντας στα 2,37 ευρώ.

Δεν γλίτωσε: Μπορεί όλα τα μάτια να είναι στραμμένα στην Κύρια Αγορά, αλλά το sell off επηρεάζει και την ΕΝ.Α., η οποία χθες έχασε περίπου 6%, στη χειρότερη ημέρα του 2024. Οι μετοχές των mezz δέχθηκαν τις εντονότερες πιέσεις (έως -8%), ενώ από κοντά ακολούθησαν και οι μετοχές των Real Consulting, FoodLink, Softweb.

Αθανασίου: Ο manager που οδηγεί τη Lamda σε υψηλά 3ετίας και δίνει αξία +35% στους μετόχους

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)