Skip to main content

Χρηματιστήριο: Οι 2+1 μετοχές που γλιτώνουν από την καθίζηση των αγορών

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI

Πρόκειται για τις ΟΛΠ - Dimand, καθώς και για την Epsilon Net

Μόλις 2+1 μετοχές από τις εισηγμένες των δεικτών Υψηλής και Μεσαίας Κεφαλαιοποίησης γλιτώνουν (προς το παρόν) τις έντονες ρευστοποιήσεις, οι οποίες σαρώνουν από το πρωί το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Με τον Γενικό Δείκτη να βουλιάζει κατά 2%, ανατρέποντας την εικόνα των παραδοσιακά ήρεμων συνεδριάσεων του Αυγούστου, ο επενδυτής διαπιστώνει ότι υπάρχουν τρεις μετοχές, οι οποίες καταφέρνουν να μένουν μακριά από το «κόκκινο».

ΟΛΠ

Ο ΟΛΠ, για παράδειγμα, λίγο πριν τις 2.30 το μεσημέρι, εμφανίζει κέρδη της τάξης του 0,80%, με αποτέλεσμα να προσεγγίζει εκ νέου τα 26 ευρώ, τα οποία χάθηκαν μόλις τη Δευτέρα.

Εκείνη την ημέρα, εξάλλου, πραγματοποιήθηκε η αποκοπή του δικαιώματος για το φετινό μέρισμα του 1,3 ευρώ (μικτό ποσό), η οποία οδήγησε σε ισχυρή πτώση κατά σχεδόν 6%.

Μπήτρος: Η Σκύλλα και η Χάρυβδη, το ράλι κατά +30% και το εν αναμονή… comeback

Πριν την αποκοπή του μερίσματος, η μετοχή του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας βρισκόταν στα 27,5 ευρώ, δηλαδή πολύ κοντά στις κορυφές των 28 ευρώ (υψηλά έτους και 16ετίας).

Dimand

Την ίδια στιγμή, η μετοχή της Dimand σπεύδει να δώσει συνέχεια στην πορεία ανάκαμψης, φθάνοντας αισίως στα 9,10 ευρώ (+0,11%) και οδεύοντας προς τη δεύτερη διαδοχική ανοδική συνεδρίαση.

Σε σχέση με τα πρόσφατα χαμηλά των 8 ευρώ (20/6), μάλιστα, η εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων καταγράφει ένα αξιοσημείωτο ράλι, το οποίο αγγίζει το +14%, βελτιώνοντας την αξία της στα 170 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο, εξακολουθεί να εμφανίζει διψήφιες απώλειες μέσα στο 2024, με το μέγιστο έτους να βρίσκεται στα 10,9 ευρώ, δηλαδή σε επίπεδα τα οποία απέχουν 17% από τη σημερινή τιμή.

Epsilon Net

Η τρίτη μετοχή από τους δείκτες Υψηλής και Μεσαίας Κεφαλαιοποίησης, η οποία αντιστέκεται στις πιέσεις, είναι αυτή της Epsilon Net, η οποία είναι αμετάβλητη στα 12 ευρώ.

Aυτό, βέβαια, δεν προκαλεί έκπληξη, καθώς σε εξέλιξη βρίσκεται η υποχρεωτική δημόσια πρόταση από τους βασικούς μετόχους για την απόκτηση του 100% των μετοχών.

H διαδικασία ολοκληρώνεται σήμερα, με την εταιρεία Ginger, η οποία συνενώνει τους Γιάννη Μίχο, Εθνική Τράπεζα και General Atlantic, να επιδιώκει τη συγκέντρωση τουλάχιστον του 90%, ώστε στη συνέχεια να προχωρήσει στην άσκηση του δικαιώματος εξαγοράς και στη διαγραφή από το ταμπλό.

Όπως προκύπτει από τα διαθέσιμα δεδομένα, η επιτυχία του εγχειρήματος εξαρτάται από τις διαθέσεις του fund BARCA Global, το οποίο μέχρι και χθες ήλεγχε το 6,05% του μετοχικού κεφαλαίου.

Νεμπής: Η ευχάριστη… γνωριμία με τις αγορές, το ράλι κατά +13% και τα υψηλά 13 μηνών

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)