Skip to main content

Στο Ταμπλό του Χρηματιστηρίου: Το αρνητικό σερί των τραπεζών, η πτώση 23% για την Ελλάκτωρ και η καθήλωση του Αεροδρομίου

×ÑÇÌÁÔÇÓÔÇÑÉÏ (EUROKINISSI/ÄÇÌÇÔÑÏÐÏÕËÏÓ ÓÙÔÇÑÇÓ)

Στα ενδότερα της αγοράς με τέσσερις ειδήσεις

Αρνητικό 6×6: Έξι σερί αρνητικές συνεδριάσεις μετρά ο τραπεζικός δείκτης, ο οποίος αγνοεί την άνοδο από τις 22 Ιουλίου, όταν και βρέθηκε στις 1.348 μονάδες, δηλαδή πολύ κοντά στις κορυφές των 1.354 μονάδων. Έκτοτε έχει ακολουθήσει μια πτώση της τάξης του 5%. Παρ’ όλα αυτά, τα συνολικά κέρδη του 2024 παραμένουν άνω του 20%, υπεραποδίδοντας έναντι του Γ.Δ.

Πτώση 23%: Κάτω των 2 ευρώ, για πρώτη φορά από τον Νοέμβριο του 2023, βρίσκεται πλέον η μετοχή της Ελλάκτωρ, η οποία μετρά επτά συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις. Σημείο καμπής για την εισηγμένη αποτελεί η αποκοπή του δικαιώματος στη mega-επιστροφή κεφαλαίου του 0,50 ευρώ (22/7), καθώς από εκείνη την στιγμή οι αθροιστικές απώλειες ξεπερνούν το -23%. Κάτω των 700 εκατ. ευρώ ανέρχεται πλέον η κεφαλαιοποίησή της.

Περιθώριο +56%: Τιμή – στόχο στα 9 ευρώ δίνει για την Austriacard η Euroxx, η οποία ξεκινά την κάλυψη της μετοχής, προβλέποντας ανοδικό περιθώριο 56%. Σύμφωνα με τον αναλυτή, η τρέχουσα αξία δεν αντικατοπτρίζει την πραγματική εικόνα της εισηγμένης, για την οποία η Euroxx περιμένει ετήσια αύξηση των EBITDA κατά 11% την 3ετία 2024 – 2026. Μην ξεχνάμε, μάλιστα, ότι η σημερινή τιμή των 5,8 ευρώ υπολείπεται της τιμής του τελευταίου placement (29/4), το οποίο έγινε στα 6 ευρώ.

Διψήφιες απώλειες: Από την τιμή εισαγωγής των 8,20 ευρώ εξακολουθεί να υπολείπεται η μετοχή του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών. Παρά τη θετική πορεία της τουριστικής σεζόν, η οποία συντηρεί τις προοπτικές για τα θεμελιώδη μεγέθη, η εισηγμένη συνεχίζει να παρουσιάζει μη ικανοποιητική πορεία, απέχοντας τουλάχιστον 16% από τα ενδοσυνεδριακά υψηλά έτους των 9,5 ευρώ (7/2).

Λεμπιδάκης: Το πιστό… ραντεβού με το μέρισμα και το νοικοκυρεμένο ταμείο

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)