Skip to main content

Στο Ταμπλό του Χρηματιστηρίου: Η βουτιά 10μήνου στην ΕΤΕ, η αντίδραση στη Motor Oil και το ράλι… Νεμπή στον ΟΤΕ

EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Στα ενδότερα της αγοράς με τέσσερις ειδήσεις

Βουτιά 10μήνου: Από τη χειρότερη συνεδρίαση των τελευταίων 10 μηνών προέρχεται η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας, η οποία χθες υποχώρησε κατά περίπου -4%. Βέβαια, η πτώση οφείλεται εξ ολοκλήρου στην αποκοπή του δικαιώματος στο φετινο μερισμα (0,36 ευρώ/μετοχή). Άλλωστε, η τράπεζα εξακολουθεί να βρίσκεται σε απόσταση – αναπνοής από τα υψηλά 8ετίας των 8,6 ευρώ, επιβεβαιώνοντας το σταθερά ανοδικό momentum.

Ρεκόρ: Νέα υψηλά γράφει η μετοχή της Titan Cement, η οποία για πρώτη φορά αναρριχάται στα 32,3 ευρώ, δίνοντας συνέχεια στη φετινή κούρσα. Μην ξεχνάμε ότι από τις αρχές του 2024 η μεταβολή της εισηγμένης ξεπερνά το 50%, με τη διοίκηση να ανακοινώνει αύριο τα οικονομικά μεγέθη του α’ εξαμήνου.

Ράλι 11,5%: Εξαιρετική είναι η χρηματιστηριακή εικόνα του ΟΤΕ το τελευταίο χρονικό διάστημα, καθώς η μετοχή έχει επιστρέψει στην περιοχή των 15 ευρώ -για πρώτη φορά από τον περσινό Ιούλιο. Είναι ενδεικτικό ότι από την 1η Ιουλίου έως και σήμερα η εισηγμένη «τρέχει» ένα ράλι +11,5%, κάτι το οποίο έχει συμπέσει χρονικά με τη θητεία του Κώστα Νεμπή στο «τιμόνι» του Ομίλου.

Αντίδραση +4,6%: Κατά τουλάχιστον 1 ευρώ έχει ανακάμψει μέσα στις τελευταίες συνεδριάσεις η μετοχή της Motor Oil, η οποία προσπαθεί να «μαζέψει» τη ζημιά από την έκτακτη φορολόγηση των περσινών κερδών. Αυτήν την στιγμή, η εισηγμένη κερδίζει +4,6% από τα πρόσφατα χαμηλά έτους των 22,5 ευρώ (17/7), μηδενίζοντας τις απώλειες στο 7μηνο.

Χρηματιστήριο: «Άντεξε» στο -4% της Εθνικής, σε υψηλό 13 μηνών ο ΟΤΕ

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)