Skip to main content

Χρηματιστήρια: Ισχυρές πιέσεις στην Ευρώπη, «βαρίδι» οι μετοχές τεχνολογίας

Απώλειες και στην Αθήνα 0,71%

Οι ευρωπαϊκές αγορές υποχώρησαν σημαντικά την Πέμπτη, με μια αναταραχή στα εταιρικά κέρδη και το selloff στη Wall Street στο επίκεντρο.

Πτωτικά κινείται και το ελληνικό χρηματιστήριο με ισχυρές πιέσεις στη Eurobank λόγω αποκοπής μερίσματος, οι οποίες όμως αντισταθμίζονται από το άλμα της μετοχής του ΟΤΕ.

Ο περιφερειακός δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί 1,38%, καθώς οι μετοχές τεχνολογίας σημείωσαν πτώση 2,57%. Ο DAX χάνει 1,17%, ενώ απώλειες 2% σημειώνει ο γαλλικός CAC.

Ο γίγαντας καταναλωτικών αγαθών Unilever κατέγραψε άνοδο 6,5%, καθώς αναβάθμισε το guidance για ολόκληρο το έτος.

Οι επενδυτές αξιολογούν τώρα τα αποτελέσματα από εταιρείες όπως η Nestle, η αυτοκινητοβιομηχανία Renault και η Roche. Η Stellantis, κατασκευάστρια των εμπορικών σημάτων Jeep και Dodge, ανέφερε πτώση 48% στα καθαρά κέρδη του πρώτου εξαμήνου, αποδίδοντας τη μείωση σε μειωμένους όγκους, προσωρινά κενά παραγωγής και χαμηλότερο μερίδιο αγοράς στη Βόρεια Αμερική.

Εν τω μεταξύ, οι μετοχές του γαλλικού ομίλου πολυτελείας Kering υποχώρησαν σε χαμηλό επτά ετών λόγω της απότομης πτώσης των εσόδων.

Προσοχή θα δοθεί επίσης στο τεχνολογικό selloff στις ΗΠΑ, όπου ο Nasdaq Composite και ο S&P 500 κατέγραψαν τις χειρότερες συνεδριάσεις τους από το 2022, μετά και τα απογοητευτικά αποτελέσματα των Alphabet και Τesla.

Δείτε τις αγορές με μια ματιά ΕΔΩ