Skip to main content

Χρηματιστήρια: Επιφυλακτικότητα και διακυμάνσεις στον απόηχο των εξελίξεων στις ΗΠΑ

Κέρδη στη Γερμανία, απώλειες στο Λονδίνο

Με μικτά πρόσημα συνεδριάζουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς συνεχίζεται η ανακοίνωση των εταιρικών κερδών.

Άνοδος 0,2% στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ήπιες μεταβολές στις τράπεζες. Στα μη τραπεζικά blue chips, ώθηση δίνουν Metlen και Motor Oil.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 δείκτης ενισχύεται 0,11%. Οι κλάδοι ήταν μικτοί, με τις μετοχές των ορυχείων να χάνουν 1,43%, ενώ οι τεχνολογικές μετοχές σημείωσαν άνοδο 1,27%. Στη Φρανκφούρτη ο DAX κερδίζει 0,58%, ενώ Λονδίνο και Παρίσι υποχωρούν.

Οι ευρωπαϊκές αγορές αξιολογούν μια σειρά εταιρικών αποτελεσμάτων και ενημερώσεων από εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Porsche, η οποία υποβάθμισε το outlook για το 2024, επικαλούμενη έλλειψη ειδικών κραμάτων αλουμινίου. Οι μετοχές της Porsche κατρακύλησαν 4,9%

Η Ουγγαρία θα ανακοινώσει την τελευταία της απόφαση για τη νομισματική πολιτική σήμερα.

Οι αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού διαπραγματεύτηκαν με μικτά πρόσημα κατά τη διάρκεια της νύχτας, αφού η Wall Street κοίταξε πέρα από την πολιτική αβεβαιότητα για να καταγράψει κέρδη τη Δευτέρα. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του S&P 500 ήταν σχεδόν αμετάβλητα το βράδυ της Δευτέρας, με τους συναλλασσόμενους να ετοιμάζονται για τις εκθέσεις κερδών από μεγάλες εταιρείες, αφού ο δείκτης αναφοράς σημείωσε την καλύτερη ημέρα του εδώ και περισσότερο από ένα μήνα.

Οι αγορές με μια ματιά ΕΔΩ