Skip to main content

Χρηματιστήρια: Συγκρατημένη αισιοδοξία, με το βλέμμα στις πολιτικές εξελίξεις στις ΗΠΑ

REUTERS/Staff

Θετικά αντέδρασαν οι αγορές στην απόσυρση του Τζο Μπάιντεν από την προεδρική κούρσα

Οι ευρωπαϊκές μετοχές κινούνται τη Δευτέρα, αντιδρώντας στην -δύσκολη- απόφαση του Τζο Μπάιντεν να αποσυρθεί από την κούρσα των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου, και να χρίσει την Κάμαλα Χάρις υποψήφια, αν και μένει να δούμε αν εκείνη τελικά θα ηγηθεί των “Dems” απέναντι στον Ντόναλντ Τραμπ.

Οι επενδυτές παρακολουθούν στενά το πολιτικό τοπίο στις ΗΠΑ μετά την αποχώρηση του Μπάιντεν από την προεδρική κούρσα την Κυριακή και την υποστήριξή του στην κ. Χάρις.

Με ήπια άνοδο κινείται το ελληνικό χρηματιστήριο, στις 1.472 μονάδες, με τις τράπεζες σε θετικό έδαφος. Ξεχωρίζει η Alpha Bank +1,3% και ακολουθούν Εθνική +0,9%,  Πειραιώς και Eurobank στο +0,5%. H Ελλάκτωρ εμφανίζει -19% λόγω της επιστροφής κεφαλαίου.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται 0,78%, με μόνο τον κλάδο των ταξιδιών και της αναψυχής να βρίσκεται σε αρνητικό έδαφος. Στη Φρανκφούρτη ο DAX κερδίζει 0,8%, όπως και ο CAC στο Παρίσι. Το Λονδίνο (FTSE) ενισχύεται 0,48%.

Οι μετοχές της Ryanair κατρακυλούν έως και 12% τη Δευτέρα, αφού η εταιρεία ανακοίνωσε ότι τα τριμηνιαία κέρδη της μετά φόρων μειώθηκαν κατά 46% τους τρεις μήνες έως τα τέλη Ιουνίου και ότι οι ναύλοι θα είναι χαμηλότεροι από τους αναμενόμενους κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Ανοδικά τα futures της Wall Street

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του S&P 500 κινήθηκαν ανοδικά το βράδυ της Κυριακής, αφού ο δείκτης της ευρύτερης αγοράς υπέστη τις χειρότερες εβδομαδιαίες απώλειες από τον Απρίλιο την περασμένη εβδομάδα, καθώς οι επενδυτές απομακρύνθηκαν από τις μετοχές μεγάλων τεχνολογικών κολοσσών.

Οι αποδόσεις των αμερικανικών κρατικών ομολόγων μειώθηκαν τη Δευτέρα, καθώς αναμένονται τα βασικά οικονομικά στοιχεία μέσα στην εβδομάδα, πέραν των ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων στις ΗΠΑ.

Δείτε τις αγορές με μια ματιά ΕΔΩ

LIVE – Όλες οι εξελίξεις στις Ηνωμένες Πολιτείες