Skip to main content

Στο «κόκκινο» έκλεισε η Wall- Nasdaq και S&P στην χειρότερη εβδομάδα από τον Απρίλιο

Εξαίρεση ο Dow ο οποίος παρουσίασε κέρδη 0,72%, ενώ και ο Russell 2000 ενισχύθηκε 1,68%.

Στο «κόκκινο» έκλεισε η Wall Street τη σημερινή συνεδρίαση, ολοκληρώνοντας μία εβδομάδα που σηματοδοτήθηκε από τη στροφή των επενδυτών από τις μετοχές μεγάλης κεφαλαιοποίησης σε πιο μικρά ονόματα.

O S&P 500 απώλεσε 0,71% της αξίας του κλείνοντας στις 5.505 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κατέγραψε απώλειες 0,81% στις 17.726,94 μονάδες. Ο Dow Jones υποχώρησε 377,49 μονάδες ή 0,93% στις 40.287,53 μονάδες.

Σε πτώση 0,63% και ο δείκτης μικρής κεφαλαιοποίησης Russell 2000, ο οποίος θα ευνοηθεί περισσότερο από μία μείωση των επιτοκίων από την Federal Reserve.

Σε εβδομαδιαία βάση, ο S&P 500 υποχώρησε 1,97% στην χειρότερη εβδομαδιαία επίδοση από τον Απρίλιο. Ο Nasdaq υποχώρησε περισσότερο από 3,65%, στην χειρότερη επίσης εβδομάδα από τον Απρίλιο μετά από ένα ανοδικό σερί έξι εβδομάδων. Εξαίρεση ο Dow ο οποίος παρουσίασε κέρδη 0,72%, ενώ και ο Russell 2000 ενισχύθηκε 1,68%.

«Οι επενδυτές πήραν τα χρήματά τους από τις μεγάλες τεχνολογικές, οι οποίες έχουν παρουσιάσει πολύ καλές επιδόσεις φέτος και τα μετέφεραν σε άλλες περιοχές της αγοράς. Αυτή η διαδικασία θα διαρκέσει για μεγάλο διάστημα», αναφέρει ο Γκλεν Σμιθ, επικεφαλής επενδύσεων της GDS Wealth Management.

Η απόκλιση αυτή  ενθαρρύνθηκε από κάποιους αναλυτές της Wall Street, οι οποίοι ανησυχούσαν ότι το ράλι της αγοράς έχει γίνει υπερβολικά εξαρτημένο από ορισμένες μεγάλες τεχνολογικές.

Η στροφή αυτή εξηγεί την υποαπόδοση του Nasdaq αυτή την εβδομάδα. Αντίστοιχα, ο κλάδος τεχνολογίας πληροφορικής ήταν αυτός που κατέγραψε τις μεγαλύτερες απώλειες στο δείκτη S&P 500 με πτώση 5,1%.

Η μετοχή της CrowdStrike βούλιαξε περισσότερο από 11% μετά το τεχνικό πρόβλημα που προκάλεσε χάος στα συστήματα τεχνολογίας πληροφορικής σε ολόκληρο τον κόσμο.

Τα χρηματιστήρια της Νέας Υόρκης και του Nasdaq δεν επηρεάστηκαν.