Skip to main content

Χρηματιστήρια: Αναμενόμενη νευρικότητα στην Ευρώπη – Κέρδη στην Αθήνα με ώθηση και από Scope

REUTERS/Staff

Περιορισμένες οι απώλειες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά την απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ

Πτωτικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, στον απόηχο της απόπειρας δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ. Στην Αθήνα, ο Γενικός Δείκτης κινείται με κέρδη 0,5%, με τις τράπεζες σε θετικά εδάφη, χάρη και στην Scope.

Επιβεβαίωσε το αξιόχρεο της Ελλάδας στην επενδυτική βαθμίδα ΒΒΒ- και αναβάθμισε τις προοπτικές του σε θετικές από σταθερές, ο οίκος αξιολόγησης Scope Ratings, στη νέα του έκθεση για την ελληνική οικονομία, αναφέροντας τη μείωση του δημόσιου χρέους, τη βελτιωμένη ανθεκτικότητα του τραπεζικού συστήματος και την ευνοϊκή δυναμική για διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημείωσε πτώση 0,31%, καθώς όλα τα μεγάλα χρηματιστήρια και οι περισσότεροι κλάδοι συνεχίζουν να διαπραγματεύονται στο κόκκινο. Οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας σημείωσαν απώλειες, με διολίσθηση 1,20%, ακολουθούμενοι από τους βασικούς πόρους, που έχασαν 1,19%.

0,6% χάνει ο γαλλικός CAC, στο -0,48% οι απώλειες στη Φρανκφούρτη, το Λονδίνο υποχωρεί 0,26%.

Οι μετοχές της Burberry υποχώρησαν 16,5% αφού οι «απογοητευτικές». επιδόσεις του α’ τριμήνου οδήγησαν σε αντικατάσταση του διευθύνοντος συμβούλου.

Απογείωση +55% για τις μετοχές της Trump Media

Οι μετοχές της Trump Media αυξήθηκαν πάνω από 50% στις προσυνεδριακές συναλλαγές τη Δευτέρα μετά την απόπειρα δολοφονίας κατά του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ σε συγκέντρωση στην Πενσυλβάνια το Σάββατο.

Οι μετοχές της Trump Media & Technology Group ενισχύονταν 55% στη Νέα Υόρκη, λίγο πριν το άνοιγμα της Wall Street.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης στη Wall Street κινούνται υψηλότερα καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τον αντίκτυπο της δολοφονίας και ετοιμάζονται για μια μεγάλη εβδομάδα βασικών εταιρικών κερδών.

Τα futures του Dow Jones Industrial Average αυξήθηκαν 204 μονάδες ή 0,51%. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του S&P 500 σημείωσαν άνοδο 0,43% και αυτά του Nasdaq 100 κέρδισαν 0,5%.

Ανοδικά το πετρέλαιο

Η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού κρατικού ομολόγου σημείωνε άνοδο πάνω από δύο μονάδες βάσης στο 4,2138%.

Ανακτά έδαφος το πετρέλαιο, με δεδομένη τη διεθνή αστάθεια. Τα futures για το αργό τύπου Brent ενισχύθηκαν κατά 15 σεντς ή 0,2% στα 85,18 δολάρια το βαρέλι, μετά την υποχώρηση κατά 37 σεντς την Παρασκευή. Το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate βρισκόταν στα 82,41 δολάρια το βαρέλι, σημειώνοντας άνοδο 20 σεντς ή 0,2%.

Οι αγορές με μια ματιά ΕΔΩ

Όλες οι εξελίξεις για την απόπειρα δολοφονίας του Ντ. Τραμπ εδώ live