Skip to main content

Χρηματιστήρια: Πιέσεις στην Ευρώπη, μετά τις εξελίξεις στις ΗΠΑ – Σταθεροποιητικά η Αθήνα

REUTERS/Charles Platiau/File Photo

Πτωτικά οι ευρωπαϊκές αγορές στον απόηχο της απόπειρας δολοφονίας κατά του Ντόναλντ Τραμπ

Πιέσεις ασκούνται, όπως ήταν και αναμενόμενο, στις ευρωπαϊκές αγορές μετά την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Στην Αθήνα, ο Γενικός Δείκτης κινείται σταθεροποιητικά στο +0,23%, με τις τράπεζες σε θετικά εδάφη.

Η Alpha Υπηρεσιών και Συμμετοχών ΑΕ, 100% μητρική εταιρεία της Alpha Bank ΑΕ, ανακοίνωσε ότι η πλήρως ελεγχόμενη θυγατρική της, Alpha International Holdings SMSA, προχώρησε στη σύναψη δεσμευτικής συμφωνίας με την UniCredit SpA για την πώληση του 90,1% της Alpha Bank Romania SA στην UniCredit και εν συνεχεία τη συγχώνευση των θυγατρικών των δύο συμβαλλόμενων μερών στη Ρουμανία.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,35% στις πρώτες συναλλαγές και καθώς όλα τα μεγάλα χρηματιστήρια και η πλειονότητα των κλάδων διαπραγματεύονται στο κόκκινο.

Τα οικιακά αγαθά ηγήθηκαν των απωλειών, υποχωρώντας κατά 1,07%, ακολουθούμενα από τις τράπεζες, οι οποίες έχασαν 0,9%. Φρανκφούρτη, Παρίσι και Λονδίνο χάνουν περίπου 0,5% έκαστο.

Μεμονωμένα, οι μετοχές της Burberry σημείωσαν βουτιά 11,07% τη Δευτέρα, αφού οι “απογοητευτικές” επιδόσεις του α’ τριμήνου οδήγησαν σε αντικατάσταση του διευθύνοντος συμβούλου. Εν τω μεταξύ, η Swatch υποχώρησε κατά 9,62%, καθώς τα κέρδη μειώθηκαν εν μέσω της επιβράδυνσης των πωλήσεων στην Κίνα.

Οι ευρωπαϊκές μετοχές ακολουθούν την τάση που διαμορφώθηκε στην Ασία-Ειρηνικό κατά τη διάρκεια της νύχτας, όπου οι αγορές υποχώρησαν ως επί το πλείστον καθώς τα στοιχεία για το ΑΕΠ της Κίνας δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες, με τους επενδυτές, ασφαλώς να κοιτούν προς τις εξελίξεις στις ΗΠΑ.

Ανοδικά το πετρέλαιο

Η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού κρατικού ομολόγου σημείωνε άνοδο πάνω από δύο μονάδες βάσης στο 4,2138%.

Ανακτά έδαφος το πετρέλαιο, με δεδομένη τη διεθνή αστάθεια. Τα futures για το αργό τύπου Brent ενισχύθηκαν κατά 15 σεντς ή 0,2% στα 85,18 δολάρια το βαρέλι, μετά την υποχώρηση κατά 37 σεντς την Παρασκευή. Το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate βρισκόταν στα 82,41 δολάρια το βαρέλι, σημειώνοντας άνοδο 20 σεντς ή 0,2%.

Οι αγορές με μια ματιά ΕΔΩ

Όλες οι εξελίξεις για την απόπειρα δολοφονίας του Ντ. Τραμπ εδώ live