Skip to main content

Tesla: Διέγραψε τις απώλειες του έτους, με ράλι 27% μέσα σε μια εβδομάδα

REUTERS/Mike Blake/File Photo

Η μετοχή της Tesla σημείωσε απότομη άνοδο και εξαφάνισε τις απώλειές της για το 2023

Η μετοχή της Tesla ενισχύθηκε σημαντικά και την Παρασκευή και διέγραψε τις απώλειες που έχει σημειώσει από την αρχή του έτους. Μάλιστα κατέγραψε εβδομαδιαίο κέρδος 27%.

Οι μετοχές της κατασκευάστριας εταιρείας ηλεκτρικών οχημάτων έκλεισαν την Παρασκευή στα 251,55 δολάρια. Πέρυσι έκλεισαν στα 248,48 δολάρια και υποχώρησαν ως τα 138,80 δολάρια τον Απρίλιο.

Το τελευταίο ράλι πυροδοτήθηκε από μια καλύτερες από τις αναμενόμενες παραδόσεις για το β’ τρίμηνπ. Αν και οι παραδόσεις εξακολουθούν να μειώνονται κατά 4,8% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, η πτώση ήταν λιγότερο απότομη από το α’ τρίμηνο και έδωσε στους επενδυτές λόγους αισιοδοξίας ενόψει β’ εξαμήνου.

Τον Απρίλιο, οι μετοχές της Tesla έφτασαν σε χαμηλό 52 εβδομάδων. Οι πωλήσεις στην αυτοκινητοβιομηχανία μειώθηκαν το πρώτο τρίμηνο, η εταιρεία συρρικνώθηκε μέσω σαρωτικών απολύσεων και υπήρξαν αναφορές ότι η Tesla είχε απορρίψει τα σχέδια για την παραγωγή σύντομα ενός οικογενειακού αυτοκινήτου χαμηλού κόστους στο εργοστάσιό της στο Τέξας.

Η Tesla πρόκειται να ανακοινώσει τα οικονομικά αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου μετά το καμπανάκι της Wall Street στις 23 Ιουλίου. Τα μικτά περιθώρια κέρδους της αυτοκινητοβιομηχανίας είναι πιθανό να βρεθούν στο επίκεντρο.