Skip to main content

Wall: Με νέα ρεκόρ S&P και Nasdaq

REUTERS/Brendan McDermid

Η μετοχή της Tesla ενισχύθηκε 6,5%, παρουσιάζοντας άνοδο για έβδομη διαδοχική συνεδρίαση

Με νέα ρεκόρ έκλεισαν και σήμερα οι δείκτες S&P 500 και Nasdaq, σε μία πιο σύντομη συνεδρίαση εν όψει της αυριανής αργίας της Ημέρας της Ανεξαρτησίας στις ΗΠΑ. Οι επενδυτές φαίνεται να «χώνεψαν» αρκετά εύκολα τα νέα οικονομικά στατιστικά στοιχεία.

Ο S&P 500 έκλεισε με άνοδο 0,51% στις 5.537,02 μονάδες, ενώ ο Nasdaq τερμάτισε στις 18.188,30 μονάδες με οδηγό το ράλι των κορυφαίων τεχνολογικών όπως Tesla και Nvidia. Και οι δύο δείκτες άγγιξαν νέα ιστορικά υψηλά στη διάρκεια της συνεδρίασης και έκλεισαν σε επίπεδα ρεκόρ. Πρόκειται για το 33ο διαδοχικό ρεκόρ του Nasdaq.

Ο Dow Jones απώλεισε ωστόσο 23,85 μονάδες ή 0,06% της αξίας του κλείνοντας στις 39.308 μονάδες, δεχόμενος πιέσεις από την πτώση 1,7% της UnitedHealth.

O όγκος συναλλαγών ήταν περιορισμένος καθώς η συνεδρίαση έκλεισε νωρίτερα και το χρηματιστήριο θα παραμείνει κλειστό αύριο την Ημέρα της Ανεξαρτησίας.

Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα από το ADP έδειξαν ότι δημιουργήθηκαν λιγότερες του αναμενομένου θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ τον Ιούνιο, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας αυξήθηκαν περισσότερο του αναμενομένου. Επίσης, ο κλάδος παροχής υπηρεσιών συρρικνώθηκε περισσότερο του αναμενομένου τον Ιούνιο, σύμφωνα με το ISM.

Τα στοιχεία αυτά θα μπορούσαν να θορυβήσουν τους επενδυτές για την κατάσταση της οικονομίας, όμως οι μετοχές βρήκαν στήριξη από την περαιτέρω αποκλιμάκωση των αποδόσεων των αμερικανικών 10ετών κρατικών ομολόγων.

Η μετοχή της Tesla ενισχύθηκε 6,5%, παρουσιάζοντας άνοδο για έβδομη διαδοχική συνεδρίαση – στην πιο παρατεταμένη περίοδο ανόδου στη διάρκεια του 2024. Αντίστοιχα, η μετοχή της Nvidia ενισχύθηκε 6,4%.