Skip to main content

Στο Ταμπλό του Χρηματιστηρίου: Ταμείο Νο.2 στην Intracom και η… τιμωρία στην ΕΚΤΕΡ

Óõíåäñßáóç ôïõ ×ñçìáôéóôçñßïõ Áèçíþí ôçí ÔåôÜñôç 13 Öåâñïõáñßïõ 2019. (EUROKINISSI/ÃÉÁÍÍÇÓ ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÓ)

Στα ενδότερα της αγοράς με τέσσερις ειδήσεις

Κόβει μέρισμα: Χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα του 0,71 ευρώ θα διαπραγματεύεται από την προσεχή Πέμπτη η μετοχή του ΟΤΕ, με την καταβολή των χρημάτων στους δικαιούχους μετόχους να ξεκινά στις 10 Ιουλίου. Από σήμερα, στο μεταξύ, διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου είναι και επισήμως ο Κώστας Νεμπής.

Ταμείο Νο.2: Αύριο θα πραγματοποιηθεί η αποκοπή του δικαιώματος για τη συμμετοχή στην επιστροφή κεφαλαίου 0,07 ευρώ/μετοχή στην Intracom Holdings. Η καταβολή των χρημάτων θα ακολουθήσει στις 8 Ιουλίου. Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα η εισηγμένη έκοψε και το μέρισμα του 0,05 ευρώ, κάτι που ανεβάζει τη συνολική επιβράβευση των μετόχων στο 0,12 ευρώ.

Επαναγορά μετοχών: Νέο πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών ξεκινά από σήμερα η διοίκηση της Austriacard. Οι αγορές θα «τρέξουν» έως τα τέλη του έτους και θα αφορά έως το 2% του μετοχικού κεφαλαίου ή αλλιώς 727.077 ίδιες μετοχές. Το ανώτατο συνολικό αντίτιμο έχει οριστεί στα 5,8 εκατ. ευρώ. Στόχος της διοίκησης είναι η διάθεση μετοχών σε υπαλλήλους, ανώτατα στελέχη και μέλη της διοίκησης.

«Τιμωρία»: Χωρίς ιδιαίτερο ενθουσιασμό υποδέχθηκε η επενδυτική κοινότητα το φετινό μέρισμα της ΕΚΤΕΡ, το οποίο εντέλει ανέρχεται σε 0,12 ευρώ/μετοχή (μικτό ποσό). Οι μέτοχοι φαίνεται ότι περίμεναν κάτι καλύτερο και γ’ αυτό τον λόγο έσπευσαν την Παρασκευή να «τιμωρήσουν» τον τίτλο της εισηγμένης, ο οποίος υποχώρησε κατά 2%.

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)