Skip to main content

Wall: Θετικά έκλεισαν οι δείκτες μια μέρα πριν την ανακοίνωση των στοιχείων για τον πληθωρισμό

REUTERS/Brendan McDermid

Aύριο Παρασκευή αναμένεται να δημοσιοποιηθεί ο δείκτης ατομικών καταναλωτικών δαπανών για το Μάιο, ο οποίος παρακολουθείται στενά από την Φέντεραλ Ριζέρβ για την πορεία του πληθωρισμού

Με οριακή άνοδο έκλεισε τη σημερινή συνεδρίαση στη Wall Street ο δείκτης S&P 500, με το βλέμμα των επενδυτών στραμμένο στα στοιχεία για τον πληθωρισμό που θα δημοσιοποιηθούν αύριο Παρασκευή και τα οποία θα μπορούσαν να δώσουν μία εικόνα για το πότε η Φέντεραλ Ριζέρβ θα αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια. 

Ο συγκεκριμένος δείκτης ενισχύθηκε 0,09% στις 5.482,87 μονάδες. Ο Nasdaq έκλεισε στις 17.858,68 μονάδες με άνοδο 0,3%, ενώ ο Dow Jones προσέθεσε 36,26 μονάδες ή 0,09% για να τερματίσει στις 39.164,06 μονάδες.

Οι μετοχές του κλάδου ημιαγωγών παρέμειναν σήμερα στο «κόκκινο», εγείροντας ερωτηματικά για το εάν η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να συνεχίσει να τροφοδοτεί το ράλι των αγορών. Η μετοχή της Micron υποχώρησε περισσότερο από 7% από τη στιγμή που ο κατασκευαστής τσιπ εξέδωσε κατευθυντήρια γραμμή για τα έσοδα τα οποία ήταν σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Με πτώση 1,9% έκλεισε και ο γίγαντας ημιαγωγών στον χώρο της τεχνητής νοημοσύνης Nvidia.

Aύριο Παρασκευή αναμένεται να δημοσιοποιηθεί ο δείκτης ατομικών καταναλωτικών δαπανών για το Μάιο, ο οποίος παρακολουθείται στενά από την Φέντεραλ Ριζέρβ για την πορεία του πληθωρισμού. Οικονομολόγοι βλέπουν το δομικό δείκτη, που εξαιρεί τις τιμές τροφίμων και ενέργειας, να αυξάνεται 0,1% σε μηνιαία βάση και 2,6% σε ετήσια.

Traders ευελπιστούν ότι τα στοιχεία θα δείξουν αποκλιμάκωση των πιέσεων στις τιμές, έτσι ώστε να ανοίξει ο δρόμος για μείωση των επιτοκίων στις ΗΠΑ προς το τέλος του έτους.

«Η αγορά φαίνεται αυτή τη στιγμή υπεραγορασμένη και σχετικά ακριβή με βάση την αποτίμηση λίγων μεγάλων ονομάτων από τον χώρο της τεχνολογίας. Ενδεχομένως, θα πρέπει να βρει μία ισορροπία έτσι ώστε να επιτραπεί και σε άλλους τομείς να συνυπάρξουν με την τεχνολογία ή και ακόμη να αρχίσουν να καθοδηγούν την αγορά» αναφέρει ο Κουίνσι Κρόσμπι, στρατηγικός αναλυτής της LPL Financial.

Στην υπόλοιπη αγορά, η μετοχή της Levi Strauss υποχώρησε 15,4% από τη στιγμή που τα τριμηνιαία έσοδα της εταιρείας απογοήτευσαν τους επενδυτές. Η Walgreens BootsAlliance βούλιαξε επίσης περισσότερο από 22% αφότου υποβάθμισε τις εκτιμήσεις για τις φετινές επιδόσεις.