Skip to main content

Airbus: Σφυροκόπημα για τη μετοχή μετά την υποβάθμιση του guidance

Πηγή φωτ.: Airbus

Βουτιά 9% για τη μετοχή της Airbus

Οι μετοχές της Airbus υποχώρησαν κατά 9% την Τρίτη, αφού η εταιρεία ανακοίνωσε ότι μειώνει τους στόχους της για το 2024, συμπεριλαμβανομένων των παραδόσεων αεροσκαφών και των κερδών.

Η Airbus αναμένει πλέον ότι τα προσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων και τόκων θα διαμορφωθούν σε περίπου 5,5 δισ. ευρώ (5,9 δισ. δολάρια), από προηγούμενη εκτίμηση 6,5 έως 7 δισ. ευρώ στις 25 Απριλίου.

Η εταιρεία δήλωσε ότι αναμένει τώρα να παραδώσει περίπου 770 εμπορικά αεροσκάφη φέτος, 30 λιγότερα δηλαδή σε σύγκριση με προηγούμενη πρόβλεψη κοντά στα 800. Η Airbus καθυστέρησε επίσης το χρονοδιάγραμμα-στόχο για την αύξηση της παραγωγής των αεροσκαφών A320.

Οι εισηγμένες στην Ευρώπη μετοχές της εταιρείας σημείωναν πτώση 9,17%.

Οι περικοπές του guidance συνδέονται εν μέρει με ζητήματα της αλυσίδας εφοδιασμού στον τομέα των εμπορικών αεροσκαφών της Airbus, δήλωσε η εταιρεία.

Η Airbus δήλωσε ότι αντιμετωπίζει επίσης πρόσθετο κόστος στον τομέα των διαστημικών συστημάτων της. Είχε αναγνωρίσει «εμπορικές και τεχνικές προκλήσεις» στην επιχείρηση και ως εκ τούτου καταγράφει δαπάνες ύψους περίπου 0,9 δισ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2024, ανέφερε η Airbus.

Τα αποτελέσματα εξαμήνου της Airbus πρόκειται να ανακοινωθούν στις 30 Ιουλίου.

Με πληροφορίες από CNBC