Skip to main content

Χρηματιστήρια: Θετικά τα πρόσημα στην Ευρώπη

REUTERS/Charles Platiau

Στο επίκεντρο τράπεζες και γαλλικές εκλογές

Σε θετικά εδάφη κινούνται ήταν οι ευρωπαϊκές μετοχές τη Δευτέρα, μετά από ένα άνευρο άνοιγμα, καθώς οι επενδυτές προσβλέπουν σε νέα οικονομικά δεδομένα και αποφάσεις για τα επιτόκια. Το ενδιαφέρον τους στρέφεται και στον α’ γύρο των βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία στις 30 Ιουνίου.

Ο δείκτης Stoxx 600 σημείωσε άνοδο 0,54%, με όλα τα μεγάλα χρηματιστήρια και τους περισσότερους κλάδους να διαπραγματεύονται στο πράσινο. Η Autos σημείωσε άνοδο 1,24% ενώ οι μετοχές της λιανικής υποχώρησαν 0,42%. Στη Γερμανία ο DAX ενισχύεται 0,68%, ενώ ο CAC καταγράφει κέρδη 0,9%. Ο FTSE του Λονδίνου σημειώνει κέρδη 0,49%.

Οι ευρωπαϊκές αγορές γνώρισαν μια ασταθή εβδομάδα εμπορικών συναλλαγών την περασμένη εβδομάδα, καθώς οι επενδυτές αξιολόγησαν μια σειρά από αποφάσεις της κεντρικής τράπεζας και δημοσιεύσεις δεδομένων, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης των επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα της Ελβετίας και της διατήρησης των επιτοκίων αμετάβλητων από την Τράπεζα της Αγγλίας.

Οι αποφάσεις νομισματικής πολιτικής από τις κεντρικές τράπεζες της Σουηδίας και της Τουρκίας ακολουθούν την ερχόμενη εβδομάδα, ενώ αναμένονται τα στοιχεία του ΑΕΠ από Ιταλία και Ισπανία.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι αγορές Ασίας-Ειρηνικού υποχώρησαν κυρίως καθώς οι επενδυτές ανέμεναν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό από την Αυστραλία και την Ιαπωνία αργότερα αυτή την εβδομάδα. Τα futures της Wall Street συνεχίζουν αμετάβλητα.

Το Χρηματιστήριο Αθηνών είναι σήμερα κλειστό.