Skip to main content

Wall: Μεικτή εικόνα σήμερα- Άνω του 1% τα εβδομαδιαία κέρδη του Dow

REUTERS/Brendan McDermid

Η μετοχή της Nvidia υποχώρησε για δεύτερη συνεχή συνεδρίαση

Mεικτή ήταν η εικόνα της Wall Street στη σημερινή συνεδρίαση, με τη μετοχή της Nvidia να υποχωρεί για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση.

Ο S&P 500 υποχώρησε 0,16% για να κλείσει στις 5.464,62 μονάδες, ενώ ο Nasdaq σημείωσε πτώση 0,18% στις 17.689,36 μονάδων. Αντίθετα, ο Dow Jones ενισχύθηκε 15,57 μονάδες ή 0,04% στις 39.150,33 μονάδες.

«Οι τεχνολογικές μετοχές εξακολουθούν να βρίσκονται στο προσκήνιο. Δεν μπορώ να θυμηθώ κάποια άλλη περίοδο που μία και μόνο μετοχή κατάφερε να επηρεάζει τόσο πολύ την αγορά», αναφέρει η Έμιλι Ρόλαντ, στρατηγική αναλύτρια της John Hancock Investment Management.

Η μετοχή της Nvidia υποχώρησε 3,2%, μετά την πτώση άνω του 3% της Πέμπτης, την ίδια ημέρα που το πρωί είχε κάνει ιστορικό υψηλο. Ωστόσο, από τις αρχές του έτους έως σήμερα, η Nvidia παρουσιάζει άνοδο 155%, υποσκελίζοντας μάλιστα προσωρινά τη Microsoft από την πρώτη θέση έτσι ώστε να αναδειχθεί στην πιο πολύτιμη εισηγμένη εταιρεία του πλανήτη την Τρίτη.

Ενδοσυνεδριακά σήμερα o S&P 500 κατέγραψε ρεκόρ στα 5.505,53, ενώ σε εβδομαδιαία βάση παρουσίασε άνοδο 0,6%. Ο Nasdaq έκλεισε σε στάσιμα επίπεδα την εβδομάδα, ενώ ο Dow Jones ενισχύθηκε 1,45% στην καλύτερη εβδομαδιαία επίδοση από το Μάιο.

Στις τελευταίες συνεδριάσεις έχουν διαφανεί κάποια σημάδια ότι το ράλι έχει προχωρήσει σε υπερβολικό βαθμό, παρότι είναι αβέβαιο εάν ο πυροδοτούμενος από την τεχνητή νοημοσύνη κύκλος ανόδου έχει φθάσει στα όριά του. Ακόμη και η Nvidia εμφανίζει κάποιες ενδείξεις ότι η ανοδική κεκτημένη ταχύτητά της ίσως να αρχίζει να επιβραδύνεται.

«Ενδεχομένως να μην είναι και τόσο άσχημη στιγμή για να ρευστοποιήσουμε κάποια κέρδη μας από τον κλάδο επεξεργαστών. Είχαμε ένα εντυπωσιακό ράλι και η αγορά φαίνεται να έχει φθάσει σε υπερβολικό σημείο», σημειώνει ο Ντέιβ Γκρέκσεκ, γενικός διευθυντής της Aspiriant.

H σημερινή συνεδρίαση ήταν επίσης περισσότερο από το σύνηθες νευρική λόγω του λεγόμενου triple witching, δηλ. τη λήξη οψιόν μετοχών, οψιον που ακολουθούν δείκτες μετοχών και οψιόν προθεσμιακών που ακολουθούν μετοχικούς δείκτες.