Skip to main content

Wall: Υπαναχώρησε από τα υψηλά του ο S&P

REUTERS/Brendan McDermid

Η Nvidia και η Apple καθοδήγησαν τις απώλειες στις μετοχές τεχνολογίας

O S&P 500 υπαναχώρησε από τα υψηλά του αφού ενδοσυνεδριακά ξεπέρασε το φράγμα των 5.500 μονάδων για πρώτη φορά στην ιστορία του, καθώς η Nvidia περιόρισε τα αρχικά κέρδη της. Η Nvidia και η Apple καθοδήγησαν τις απώλειες στις μετοχές τεχνολογίας.

Ο δείκτης υποχώρησε 0,25% στις 5.473,17 μονάδες, αφού στα υψηλά της συνεδρίασης ενισχύθηκε 0,34% αγγίζοντας νέο ρεκόρ. Ο Nasdaq υποχώρησε 0,79% τερματίζοντας στις 17.721,59 μονάδες, ενώ ο Dow Jones παρουσίασε την καλύτερη επίδοση με κέρδη 299,90 μονάδων ή 0,77%, καταγράφοντας την καλύτερη συνεδρίαση από το Μάιο και κλείνοντας στις 39.134,76 μονάδες.

«Σε εποχικό επίπεδο, είναι μία περίοδος χαμηλού όγκου για τις αγορές και δεν υπάρχουν και πολλές κινητήριες δυνάμεις σε ημερήσια βάση. Υπήρξε μία απίστευτη κεκτημένη ταχύτητα όλη αυτή την εβδομάδα, όμως αρχίζουν  κάποιες ενδείξεις ότι το ράλι έχει φθάσει σε υπερβολικό επίπεδο», αναφέρει ο Νάθαν Κότλερ, επικεφαλής συναλλαγών της GenTrust.

H Nvidia υποχώρησε 3,5% αφού ενισχύθηκε στην αρχή της συνεδρίασης. Η κατασκευάστρια τσιπ ξεπέρασε την Microsoft ως την πιο πολύτιμη εισηγμένη εταιρεία του πλανήτη την Τρίτη, με τις μετοχές της να ενισχύονται φέτος περισσότερο από 160% καθώς ο ενθουσιασμός για την τεχνητή νοημοσύνη συνεχίζει να ενισχύει τις μετοχές παρότι οι καταναλωτές αρχίζουν να παρουσιάζουν σημάδια κόπωσης όσον αφορά στις δαπάνες.

Οι μετοχές αναμένεται να κλείσουν μία εβδομάδα με κέρδη μετά τα αλλαπέλληλα ιστορικά υψηλά που άγγιξαν οι δείκτες S&P 500 και Nasdaq. Ενώ ο δείκτης S&P 500 έχει καταγράψει φέτος 31 διαδοχικά ιστορικά υψηλά, ελάχιστες εταιρείες εκτός της τεχνολογίας συμμετείχαν σε αυτό το πάρτι.

Στο μεταξύ, τα νέα οικονομικά στοιχεία ενισχύουν τα επιχειρήματα ότι η οικονομία των ΗΠΑ αρχίζει να επιβραδύνεται. Μεταξύ των στοιχείων αυτών είναι και οι αιτήσεις για χορήγηση επιδόματος ανεργίας στη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας, όπως επίσης και οι κατασκευές νέων κατοικιών.