Skip to main content

Στο Ταμπλό του Χρηματιστηρίου: Το ράλι 3μήνου στη Motor Oil, τα νέα ρεκόρ στην Optima και οι δωρεάν μετοχές στην Ελλάκτωρ

Στα ενδότερα της αγοράς με τέσσερις ειδήσεις

3μηνο: Από την καλύτερη συνεδρίαση του τελευταίου 3μήνου προέρχεται η μετοχή της Motor Oil, η οποία βρίσκεται εκ νέου άνω των 25,5 ευρώ. Η χθεσινή ανοδική κίνηση, η οποία συνοδεύτηκε από υψηλό τζίρο (4,1 εκατ. ευρώ), αποτέλεσε απόρροια της έγκρισης του μερίσματος (1,4 ευρώ/μετοχή), αλλά και των θετικών εκτιμήσεων για την πορεία του 2024. Κάπως έτσι, η εισηγμένη κατάφερε να βάλει «φρένο» στη διορθωτική πορεία των προηγούμενων εβδομάδων, απέχοντας πλέον 10% από τα ιστορικά υψηλά (28,5 ευρώ).

Τετραπλάσιος: Τον υψηλότερο τζίρο σε όλο το ταμπλό (σχεδόν τετραπλάσιος του δεύτερου) πέτυχε χθες η Εθνική, η οποία διακίνησε μετοχές αξίας 23,5 εκατ. ευρώ. Εξ αυτών, τα 9,7 εκατ. ευρώ αφορούσαν έξι προσυμφωνημένα πακέτα, τα οποία όλα «πέρασαν» στην τιμή των 8,0 – 8,1 ευρώ. Το ζωηρό ενδιαφέρον είχε ως αποτέλεσμα η μετοχή να προσεγγίσει εκ νέου τα 8,2 ευρώ, βελτιώνοντας την κεφαλαιοποίηση στην περιοχή των 7,5 δισ. ευρώ.

Ρεκόρ: Σε νέα επίπεδα ρεκόρ ενισχύεται η μετοχή της Optima Bank, η οποία πλέον φιγουράρει στα 12,1 ευρώ. Αυτό εκτοξεύει τη χρηματιστηριακή αξία της τράπεζας πολύ κοντά στα 900 εκατ. ευρώ, με το φετινό ράλι να ξεπερνά το +55%. Κι όλα αυτά, ενόσω την επόμενη εβδομάδα αναμένεται η αποκοπή του δικαιώματος στο μέρισμα του 0,44 ευρώ/μετοχή.

Δωρεάν: Ενόσω το βλέμμα εστιάζει στην επικείμενη επιστροφή κεφαλαίου ύψους 0,50 ευρώ/μετοχή, η διοίκηση της Ελλάκτωρ ολοκλήρωσε τη δωρεάν διάθεση 1.650.000 ιδίων μετοχών σε 13 διαφορετικά διευθυντικά στελέχη του Ομίλου. Το συνολικό ύψος των διανεμηθέντων μετοχών ανήλθε σε 4,075 εκατ. ευρώ ή αλλιώς σε 2,47 ευρώ/μετοχή.

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)