Skip to main content

Golden Goose: Αναβάλλεται η IPO λόγω Ευρωεκλογών και βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία – «Δεν είναι καλό το κλίμα»

REUTERS/Tingshu Wang/File Photo

Η εταιρεία πολυτελών sneakers ανέβαλε την δημόσια εγγραφή στο Μιλάνο

Το ιταλικό brand πολυτελών αθλητικών ειδών Golden Goose ανέβαλε την δημόσια εγγραφή του στο Μιλάνο με την αιτιολογία ότι οι Ευρωεκλογές και οι πρόωρες βουλευτικές εκλογές στη Γαλλία οδήγησαν σε «σημαντική επιδείνωση» των συνθηκών της αγοράς.

Η Golden Goose, γνωστή για τα σνίκερ της που δείχνουν φθαρμένα, και τα οποία έχουν γίνει ιδιαιτέρως δημοφιλή από διασημότητες όπως η Taylor Swift (φυσικά), στόχευε σε κεφαλαιοποίηση έως και 1,86 δισ. ευρώ (2 δισεδισ. ατομμύρια δολάρια).

Το «σημερινό σκηνικό δεν είναι το κατάλληλο περιβάλλον για να εισαχθεί η εταιρεία στο χρηματιστήριο», ανέφερε η εταιρεία σε δήλωση της Τρίτης, προσθέτοντας ότι η IPO θα επανεκτιμηθεί εν ευθέτω χρόνω.

Οι εκλογές στην ΕΕ και η προκήρυξη γενικών εκλογών στη Γαλλία επηρέασαν όχι μόνο τις αγορές στην Ευρώπη, αλλά και τον τομέα της πολυτέλειας ειδικότερα, εκτίμησε η Golden Goose.

Θεωρητικά, η πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης επρόκειτο να πραγματοποιηθεί την Παρασκευή.

Το ακροδεξιό κόμμα Εθνικός Συναγερμός (RN) της Γαλλίας κέρδισε περίπου το 31% των ψήφων στις πρόσφατες ευρωεκλογές, γεγονός που ώθησε τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν να προκηρύξει πρόωρες εθνικές εκλογές.

Από την ίδρυση της προ 24ετίας, η ιταλική μάρκα ρούχων και παπουτσιών έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον τριών επενδυτικών εταιρειών.

Η Carlyle Group εξαγόρασε το πλειοψηφικό μερίδιο που είχε αποκτήσει η Ergon Capital Partners το 2017. Έπειτα από την επέκταση της Golden Goose στις ΗΠΑ και την Κίνα, η Permira εξαγόρασε τις μετοχές από την Carlyle. Η δυναμική πορεία της φαίνεται άλλωστε και από την άνοδο των εσόδων της που έφθασε το 18% το 2023.

naftemporiki.gr