Skip to main content

Στο Ταμπλό του Χρηματιστηρίου: Πότε πάνε… ταμείο στην ΕΤΕ, η επιστροφή της Ελλάκτωρ και το ραλι του ΑΔΜΗΕ

Στο ενδότερα της αγοράς με τέσσερις ειδήσεις

Ταμείο: Στις 25 Ιουλίου θα συνεδριάσουν οι μέτοχοι της Εθνικής Τράπεζας, προκειμένου να εγκρίνουν τη διανομή του φετινού μερίσματος των 332 εκατ. ευρώ -η πρώτη επιβράβευση από το 2008. Η αποκοπή του δικαιώματος έχει οριστεί για τις 29 Ιουλίου, ενώ η καταβολή των χρημάτων θα ξεκινήσει στις 2 Αυγούστου. Μία ημέρα νωρίτερα (1/8) θα γίνουν γνωστά και τα αποτελέσματα του α’ εξαμήνου.

Επιστροφή: Από την καλύτερη συνεδρίαση του τελευταίου 6μήνου (+5,1%) προέρχεται η μετοχή της Ελλάκτωρ, η οποία επανήλθε στην περιοχή των 2,5 ευρώ (υψηλό δύο εβδομάδων), σβήνοντας το μεγαλύτερο μέρος των φετινών απωλειών. Κι όλα αυτά, ενόσω οι επενδυτές περιμένουν την 22η Ιουλίου, ημέρα αποκοπής του δικαιώματος για τη mega-επιστροφή κεφαλαίου του 0,50 ευρώ (μερισματική απόδοση άνω του 20%).

220%: Τα υψηλότερα ημερήσια κέρδη του τελευταίου διμήνου (+3,7%) πέτυχε χθες η μετοχή του ΑΔΜΗΕ, η οποία έλαβε ώθηση από τη βελτιωμένη κερδοφορία του α’ τριμήνου. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η μετοχή να «σβήσει» όλες τις φετινές απώλειες και να «ρίξει» σε μονοψήφια επίπεδα την απόσταση από τα φετινά υψηλά (2,42 ευρώ). Μάλιστα, το χθεσινό άλμα επιτεύχθηκε με τζίρο κατά 220% υψηλότερο σε σχέση με τον συνηθισμένο (1,3 εκατ. ευρώ έναντι 624.000 ευρώ).

Αλλαγή: Αύριο θα λάβει χώρα η αλλαγή της χρηματιστηριακής επωνυμίας της Mytilineos σε Metlen Energy & Metals, με τον διακριτικό τίτλο του Ομίλου να διαμορφώνεται σε Metlen. Η αλλαγή, η οποία αποφασίστηκε στην ετήσια Γ.Σ. της 4ης Ιουνίου, έχει ήδη καταχωριστεί στο ΓΕΜΗ, με τις αρμόδιες αρχές της Λεωφόρου Αθηνών να έχουν ενημερωθεί καταλλήλως. Έτσι, το όνομα Mytilineos περνά στην ιστορία και δίνει τη θέση του στη Metlen.

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)