Skip to main content

Στο Ταμπλό του Χρηματιστηρίου: Το ράλι επιστροφής του ΟΛΠ, τα ρεκόρ της Optima και το 45άρι της Titan

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI)

Στα ενδότερα της αγοράς με τέσσερις ειδήσεις

Νέα τιμή: Στα 45 ευρώ ανεβάζει η Euroxx τον πήχη για τη μετοχή της Titan Cement (από 36 ευρώ προηγουμένως), θεωρώντας ότι εξακολουθεί να διαπραγματεύεται με μεγάλο discount, παρά το φετινό ράλι (+41%). Σύμφωνα με τον αναλυτή, η εισηγμένη αποτελεί μία από τις κορυφαίες επιλογές, χάρη μεταξύ άλλων στην κρυφή αξία από τις δραστηριότητες στις ΗΠΑ. Μάλιστα, η Euroxx σπεύδει να αυξήσει τις προβλέψεις για τα κέρδη/μετοχή κατά 15% για την τριετία 2024-2026.

Ράλι: Άνω των 25 ευρώ βρίσκεται εκ νέου η μετοχή του ΟΛΠ, καθώς τα βελτιωμένα οικονομικά μεγέθη του α’ τριμήνου και η αποδεδειγμένη «ανοσία» στις γεωπολιτικές προκλήσεις «χάρισαν» στην εισηγμένη την καλύτερη συνεδρίαση από τις 15 Μαρτίου. Πλέον η μετοχή έχει όλα τα φόντα, προκειμένου να επαναπροσεγγίσει τα 28 ευρώ, τα οποία συνιστούν υψηλό έτους αλλά και υψηλό 16 ετών.

Ώθηση: Το πράσινο φως της Γ.Σ. στην επιστροφή κεφαλαίου του 0,50 ευρώ, όπως ήταν εύλογο, παρείχε πολύτιμα στηρίγματα στη μετοχή της Ελλάκτωρ, η οποία κατάφερε να ανακάμψει άνω των 2,5 ευρώ. Μάλιστα, το θετικό κλείσιμο της χθεσινής συνεδρίασης είχε ως αποτέλεσμα την άμβλυνση των μηνιαίων απωλειών (-3%), αλλά και τη συγκράτηση των ετήσιων κερδών (12μηνο) σε διψήφια επίπεδα (10,7%).

Ρεκόρ: Σε νέα ιστορικά υψηλά βρίσκεται η μετοχή της Optima Bank, η οποία φλερτάρει πλέον με την υπέρβαση του ψυχολογικού ορίου των 12 ευρώ. Κάπως έτσι, η χρηματιστηριακή αξία της τράπεζας αγγίζει τα 900 εκατ. ευρώ, με το ράλι στο 30ήμερο να ξεπερνά το +12%. Κι όλα αυτά, μην ξεχνάμε, ενόσω στις αρχές του έτους η τιμή της μετοχής μετά βίας υπερέβαινε τα 7,2 ευρώ.

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)