Skip to main content

Χρηματιστήριο: Συνεχίζεται η «χώνεψη» κερδών – Στο 2% η απόσταση από τις κορυφές

Σε υψηλά επίπεδα η μεταβλητότητα στο ταμπλό

Σε ένα περιβάλλον υψηλής μεταβλητότητας και έντονης νευρικότητας συνεχίζονται οι τελευταίες συνεδριάσεις στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με την ελληνική αγορά να «χωνεύει» τα πρόσφατα υψηλά των 1.502 μονάδων.

Αυτήν την στιγμή, η σωρευτική αναδίπλωση του Γενικού Δείκτη υπολογίζεται στο -2% ή αλλιώς στις 30 μονάδες, καθώς οι επενδυτές σπεύδουν να αφομοιώσουν τα κεκτημένα, ρευστοποιώντας ένα μέρος των κερδών.

Ωστόσο, αυτό που βλέπουμε στο ταμπλό επ’ ουδενί μπορεί να χαρακτηριστεί ως διόρθωση, δεδομένου ότι η απόσταση από τις φετινές «κορυφές» παραμένει σε αρκετά διαχειρίσιμα επίπεδα, με τις βασικές στηρίξεις να είναι απαραβίαστες.

Μπογκντάνοβιτς: Ο Κροάτης manager που οδηγεί την Coca Cola στα υψηλά 4ετίας

Το σημαντικό είναι, λοιπόν, ο Γενικός Δείκτης να μην απολέσει την επαφή με τις 1.500 μονάδες και να διατηρηθεί σε τροχιά υψηλών 13ετίας. Και σ’ αυτό, σίγουρα, μπορούν να συμβάλλουν τα ανθεκτικά εταιρικά αποτελέσματα του α’ τριμήνου.

Σήμερα, για παράδειγμα, οικονομικά μεγέθη θα δημοσιεύσουν οι ΟΠΑΠ, Cenergy, Τέρνα Ενεργειακή και Κρι – Κρι, ενώ εντός της ημέρας θα λάβουν χώρα οι τακτικές Γενικές Συνελεύσεις των Intracom, Καρέλιας, Πλαστικά Θράκης και Attica Group, οι οποίες έχουν το δικό τους ξεχωριστό ενδιαφέρον.

Στην περίπτωση της Intracom, μάλιστα, δεν αποκλείεται να υπάρξει κάποια ευχάριστη έκπληξη για τους μετόχους, με την αγορά να μιλά ακόμη και για το σενάριο ενός νέου deal από πλευράς του Ομίλου Κόκκαλη.

Από εκεί και πέρα, μετά το τέλος της συνεδρίασης, η ΕΧΑΕ θα ανακοινώσει τις αλλαγές στον FTSE-25, με τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών να θεωρείται το μεγάλο «φαβορί» για είσοδο στα blue chips, παίρνοντας τη θέση μίας εκ των Autohellas – Quest – ΕΥΔΑΠ.

Χρηματιστήριο: Οι 10+2 μεγάλες & μεσαίες που έχουν «θέμα» με το free float

Μην ξεχνάμε δε, ότι σήμερα ξεκινά και η δημόσια πρόσφορά για τη Noval Properties, η οποία στοχεύει να αντλήσει έως 52 εκατ. ευρώ. Το εύρος διάθεσης των τιμών κυμαίνεται μεταξύ 2,6 και 2,82 ευρώ, με τις μετοχές να τίθενται προς διαπραγμάτευση στις αρχές Ιουνίου.

Η εικόνα στο εξωτερικό

Στο εξωτερικό, τώρα, η εικόνα μεταβλητότητας αναμένεται να διατηρηθεί και σήμερα, με τον πανευρωπαϊκό Stoxx 600 να ετοιμάζεται να ανοίξει πέριξ των 520 μονάδων.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, μετά τα χθεσινοβραδινά ρεκόρ του Nasdaq, τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών προμηνύουν ένα αρνητικό ξεκίνημα στη συνεδρίαση.

Στο Ταμπλό του Χρηματιστηρίου: Η «έκπληξη» στην Intracom και το άλμα 40% στη Μπήτρος σε 5 ημέρες

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)