Skip to main content

Bloomberg για ΔΑΑ: Ακόμη μία απόδειξη για το μεγάλο comeback της Ελλάδας στις αγορές

Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Με άκρως κολακευτικά σχόλια η μετάδοση της είδησης για την έναρξη της διαπραγμάτευσης της μετοχής του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών

Η πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ) στο Χρηματιστήριο Αθηνών είναι γεγονός και η ανταπόκριση των επενδυτών κάτι περισσότερο από θερμή. Το εντυπωσιακό ντεμπούτο καλύπτεται εκτενώς και στα διεθνή οικονομικά μέσα, με το Bloomberg να το προβάλλει σήμερα στα πρώτα θέματα της σελίδας του.

Το Bloomberg αναφέρει ότι η μετοχή έκανε άλμα 15% με την έναρξη της διαπραγμάτευσης καθώς και ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη αρχική δημόσια εγγραφή στο ελληνικό χρηματιστήριο εδώ και περισσότερο αό δύο δεκαετίες, με το δημόσιο να έχει αντλήσει 784,7 εκατ. ευρώ.

«Η IPO είναι μία μόνο από τις τελευταίες αποδείξεις ότι η ελληνική οικονομία, η οποία ξεπέρασε σε επιδόσεις τις άλλες της Ευρωζώνης πέρυσι, έχει κάνει μεγάλο comeback στις αγορές ύστερα από πάνω 10 χρόνια μετά την κρίση χρέους» σχολιάζει το Bloomberg.

Το διεθνές ειδησεογραφικό δίκτυο υπενθυμίζει επίσης ότι την περασμένη εβδομάδα η χώρα βγήκε στις αγορές με νέο 10ετες ομόλογο, κατά το οποίο η ζήτηση ήταν εκρηκτική. Οι προσφορές των επενδυτών ανήλθαν στα επίπεδα – ρεκόρ των 35 δισ. ευρώ.