Skip to main content

Το Ταμπλό του Χρηματιστηρίου: Η νέα τιμή – στόχος στη Mytilineos και η «καθήλωση» της Aegean

Στα ενδότερα της αγοράς με 4 ειδήσεις

Άνοδος 20%: Τιμή – στόχο 45,2 ευρώ για τη μετοχή της Mytilineos δίνει η Eurobank Equities, η οποία διατηρεί τη σύσταση «buy», αλλά και τον χαρακτηρισμό «top-pick». Το περιθώριο ανόδου υπολογίζεται σε τουλάχιστον 20%, ενώ η μερισματική απόδοση εκτιμάται στο 5%. Στο ταμπλό, άλλωστε, η μετοχή βρίσκεται μία «ανάσα» από τα ιστορικά υψηλά των 38,4 ευρώ, με κεφαλαιοποίηση 5,4 δισ.

Ράλι εν όψει Γ.Σ: Στο υψηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο έχει επιστρέψει η μετοχή της Alpha Αστικά Ακίνητα, η οποία στη χθεσινή συνεδρίαση κατέγραψε τη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο στο ταμπλό, τερματίζοντας στα 8,60 ευρώ. Το ράλι εξηγείται από την έκτακτη Γ.Σ. της Παρασκευής, όπου οι μέτοχοι θα εγκρίνουν την επιστροφή κεφαλαίου 2,20 ευρώ/μετοχή.

Λογική διόρθωση: Αναμενόμενη θεωρείται η χθεσινή διόρθωση στη μετοχή της Space Hellas, η οποία υποχώρησε κατά σχεδόν 5%. Παρ’ όλα αυτά, η εταιρεία πληροφορικής εξακολουθεί να υπεραποδίδει του Γ.Δ., με άνοδο σχεδόν 9% στο 2024. Ταμείο Ανάπτυξης, υψηλό ανεκτέλεστο και βελτιωμένη κερδοφορία αποτελούν το τρίπτυχο της επιτυχίας για τον CEO Γ. Μερτζάνη.

«Καθηλωμένη» στα 11 ευρώ: Παραμένει ο προβληματισμός για τη μετοχή της Aegean, η οποία έχει συμπληρώσει 5 διαδοχικές πτωτικές συνεδριάσεις, με τις σωρευτικές απώλειες να αγγίζουν το 5%. Από τις 6/11 η μετοχή είναι εγκλωβισμένη στα 11 ευρώ, μένοντας μακριά από τα ιστορικά υψηλά των 13,7 ευρώ. Ως επικρατέστερη αιτία θεωρείται η καθήλωση μέρος του στόλου για τη συντήρηση των κινητήρων P&W.