Skip to main content

Χρηματιστήριο: Ράλι 5% και νέες «κορυφές» για την Intralot

Στο υψηλότερο επίπεδο από το 2018, με τον ημερήσιο τζίρο να ξεπερνά το 1,6 εκατ. ευρώ - Το hot story της μετοχής αναμένεται να συνεχιστεί και στις αρχές του 2024

Ράλι της τάξης του 5% σημειώνει την Τετάρτη η μετοχή της Intralot, η οποία τίθεται στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντας, σκαρφαλώνοντας στο υψηλότερο επίπεδο από το 2018.

Πιο συγκεκριμένα, λίγο πριν τις 2.30 το μεσημέρι, ο τίτλος της εισηγμένης στο Χρηματιστήριο Αθηνών ενισχύεται δυναμικά κατά 5,09% και αναρριχάται στο 1,074 ευρώ, το οποίο αποτελεί υψηλό έτους αλλά και υψηλό 5ετίας.

Μάλιστα, η ανοδική κίνηση συνοδεύεται από υψηλό τζίρο, καθώς μέχρι στιγμής έχουν διακινηθεί 1,5 εκατ. τεμάχια, συνολικής αξίας 1,6 εκατ. ευρώ. Το συγκεκριμένο νούμερο ήδη αντιστοιχεί στο 489% του φετινού μέσου ημερήσιου τζίρου.

Επιπλέον, στο πρώτο ημίωρο της συνεδρίασης «πέρασαν» τρία διαδοχικά πακέτα στην τιμή του 1,034 ευρώ, συνολικής αξίας 517.000 ευρώ.

Ολικό comeback

Η σημερινή άνοδος αποτελεί επιστέγασμα του ολικού comeback της εταιρείας, η οποία στις αρχές Νοεμβρίου επέστρεψε στην Κύρια Αγορά του Χ.Α., αφήνοντας οριστικά στο παρελθόν τον πολυετή «εγκλωβισμό» στην Επιτήρηση.

Ρόλο καταλύτη επιτέλεσε η επιτυχημένη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου (ΑΜΚ) των 135 εκατ. ευρώ, η οποία αποτέλεσε το διαβατήριο για την επάνοδο της Intralot στα ραντάρ της επενδυτικής κοινότητας.

Νέες κινήσεις το 2024

Το hot-story της μετοχής αναμένεται να συνεχιστεί και στις αρχές του 2024, καθώς η διοίκηση σχεδιάζει την έκδοση εταιρικού ομολόγου, αλλά και τη σύναψη κοινοπρακτικού τραπεζικού δανείου. Πρόκειται για δύο στρατηγικές κινήσεις, οι οποίες αφορούν την αποπληρωμή ομολόγου, λήξεως το 2024.

Λαμβάνοντας υπόψη και τα σενάρια εισόδου -έστω και σε μεταγενέστερο επίπεδα- της αμερικανικής θυγατρικής στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, μπορούμε εύκολα να ερμηνεύσουμε το φετινό ράλι της Intralot στο ελληνικό ταμπλό, το οποίο υπερβαίνει το 84%

Αποτέλεσμα είναι η χρηματιστηριακή αξία της εισηγμένης να ανέρχεται αισίως σε σχεδόν 650 εκατ. ευρώ, δίνοντας ένα «τέλος» στις ημέρες της απαξίωσης.

Υπενθυμίζεται ότι στο 9μηνο του 2023, η Intralot ανακοίνωσε κέρδη EBITDA (προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων), ύψους 101 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας άνοδο κατά περίπου 15% σε σχέση με το 2022.

Βασικός μέτοχος της Intralot είναι η Standard General με ποσοστό 26,8%, ενώ ακολουθούν ο Σωκράτης Κόκκαλης με 20,5% και η Intracom Holdings με 7,1%.