Skip to main content

Χρηματιστήρια: Διατηρήθηκε ανοδικά η Αθήνα στο +1,55%

Διακυμάνσεις στην Ευρώπη μετά την καλύτερη ημερήσια επίδοση της Τρίτης.

Ανοδικά αλλά με αρκετή νευρικότητα ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση το Χρηματιστήριο Αθηνών στις 1.175 μονάδες και το +1,55%, με τις τράπεζες στο +1,37%. Ο τζίρος ανήλθε στα 998,66 εκατ. ευρώ.

Στηρίξεις προσέφεραν μεμονωμένες μετοχές από τον FTSE 25, όπως Τιτάν, ΔΕΗ και Motor Oil. Ωστόσο την άνοδο συγκράτησαν οι πιέσεις σε ΟΤΕ και ΓΕΚ Τέρνα.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σημείωσαν διακυμάνσεις την Τετάρτη, αφού σημείωσαν την καλύτερη ημερήσια επίδοσή τους εδώ και σχεδόν ένα χρόνο την Τρίτη.

Ο Stoxx 600 σημείωσε άνοδο 0,3% στις απογευματινές συναλλαγές μετά από ένα ασταθές πρωινό. Οι μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών σημείωσαν άνοδο 1,1%, ενώ το λιανικό εμπόριο υποχώρησε κατά 1,8%.

Η LVMH (ή αλλιώς Louis Vuitton), η μεγαλύτερη εταιρεία πολυτελών ειδών στον κόσμο, ανακοίνωσε επιβράδυνση της ανάπτυξης που ήταν μεγαλύτερη από την αναμενόμενη. Οι μετοχές υποχώρησαν έως και 6%, καθώς τα αποτελέσματα παρέσυραν τον ευρύτερο κλάδο της πολυτέλειας προς τα κάτω.

Οι παγκόσμιες συναλλαγές ενισχύθηκαν από δύο αξιωματούχους της Federal Reserve, οι οποίοι είπαν τη Δευτέρα ότι η πρόσφατη άνοδος των αποδόσεων των ομολόγων μπορεί να μειώσει την ανάγκη αύξησης του επιτοκίου από την Τράπεζα.

Ωστόσο, ο δείκτης τιμών παραγωγού των ΗΠΑ έδωσε στοιχεία υψηλότερα από το αναμενόμενο την Τετάρτη, σημειώνοντας άνοδο 0,5% σε μηνιαία βάση έναντι εκτίμησης 0,3%. Εν τω μεταξύ, οι αποδόσεις των ομολόγων έχουν υποχωρήσει από την αρχή της εβδομάδας. Κέρδη σημειώνονται στη Wall Street, στον απόηχο της συμφωνίας της Exxon Mobil να εξαγοράσει την Pioneer έναντι 60 δισ. δολαρίων.

Εν τω μεταξύ, η γερμανική εταιρεία κατασκευής υποδημάτων Birkenstock ετοιμάζεται να εισαχθεί στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, με την αρχική δημόσια προσφορά να κυμαίνεται στα 46 δολάρια ανά μετοχή.

Οι αγορές με μια ματιά εδώ