Skip to main content

Χρηματιστήρια: Πτώση στην Ευρώπη λόγω Τράπεζας της Αγγλίας – Άνευρη αντίδραση στην Αθήνα

REUTERS/Suzanne Plunkett

Στο +0,65% ο Γενικός Δείκτης, ήπια ανάκαμψη μετά τη χθεσινή πτώση.

Αντέδρασε, αλλά ελαφρώς, στη χθεσινή πτώση ο Γενικός Δείκτης στην Αθήνα, με κέρδη 0,65% στις 1.314 μονάδες. Ο τζίρος ανήλθε στα 88 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 21 εκατ. τεμάχια. Οι ευρωπαϊκές αγορές κινήθηκαν ξανά αρνητικά μετά τη νέα αύξηση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης από την Bank of England.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε απώλειες 0,8%  μετά την ανακοίνωση νομισματικής πολιτικής το μεσημέρι. Οι τεχνολογικές μετοχές υποχώρησαν 1,6%, καθώς το παγκόσμιο κλίμα παρέμεινε ζοφερό μετά την υποβάθμιση της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας των Ηνωμένων Πολιτειών από την Fitch (από AAA σε AA+).

Ο δείκτης αναφοράς Stoxx έκλεισε με πτώση 1,35% την προηγούμενη συνεδρίαση, με όλους τους κλάδους και τα χρηματιστήρια σε αρνητικό έδαφος. Οι μετοχές της εξόρυξης και του λιανικού εμπορίου υπήρξαν τις μεγαλύτερες πτωτικές πιέσεις στον δείκτη, με πτώση και οι δύο γύρω στο 2,7%. Στο -0,62% βρίσκεται το Λονδίνο.

Οι αγορές Ασίας-Ειρηνικού επέκτειναν τις απώλειές τους την Πέμπτη, παρακολουθώντας το sell-off της Wall Street.

Τα δε αποθέματα πετρελαίου κινούνται υψηλότερα καθώς η Σαουδική Αραβία επεκτείνει τη μείωση της παραγωγής. Το Ριαντ ανακοίνωσε ότι θα επεκτείνει την εθελοντική περικοπή της παραγωγής αργού πετρελαίου κατά 1 εκατομμύριο βαρέλια ημερησίως μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Πτωτικά άνοιξαν οι αμερικανικές μετοχές την Πέμπτη. Ο Dow Jones  έχασε 100 μονάδες ή περίπου 0,3%, ενώ ο S&P 500 υποχώρησε 0,5%. Ο Nasdaq σημείωσε επίσης πτώση 0,5%.

Διαβάστε ακόμη

Τράπεζα της Αγγλίας: Νέα αύξηση των επιτοκίων, στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 15 ετών