Τα διεθνή
· Άλλη μια ήσυχη συνεδρία στην Ασία με πολλές αγορές να είναι ακόμα σε διακοπές
· Το ευρώ δεν μπόρεσε να ανακτήσει την κορυφή του 1,0927, αλλά βρήκε υποστήριξη στα 1,0850 δολάρια
· Οι ταύροι ελπίζουν ότι οι έρευνες της S&P σήμερα για τους ΡΜΙ σε παγκόσμια βάση θα επιβεβαιώσουν ότι η οικονομία της ΕΕ είναι επί του παρόντος καλύτερα από τις Ηνωμένες Πολιτείες.
· Ο μεταποιητικός PMI της ΕΕ φαίνεται να ανέρχεται στο 48,5 στις αρχές Ιανουαρίου από 47,8 και στις υπηρεσίες στο 50,2 από 49,8, αντανακλώντας εν μέρει τις απότομα χαμηλότερες τιμές του φυσικού αερίου και τον μέχρι στιγμής σχετικά ζεστό χειμώνα.
· Ο μεταποιητικός PMI των ΗΠΑ προβλέπεται να υποχωρήσει στο 46,0 από 46,2, με υπηρεσίες στο 45,0 από 44,7. Κατά ειρωνικό τρόπο, ο καιρός στις Ηνωμένες Πολιτείες τις τελευταίες εβδομάδες ήταν πολύ χειρότερος από ό,τι στην Ευρώπη.
· Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των μετοχών των ΗΠΑ έχουν υποχωρήσει στην Ασία μετά το ράλι που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας.
· Η Microsoft αναφέρει αποτελέσματα τριμήνου μετά το καμπανάκι με επίκεντρο το πώς πάνε οι μονάδες cloud και οι επιχειρήσεις της, αν και η αναφερόμενη επένδυση 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο OpenAI είναι πιθανό να λάβει περισσότερο χώρο στα μέσα ενημέρωσης. Άλλες εταιρίες με ανακοίνωση αποτελεσμάτων είναι Johnson & Johnson, Verizon και Texas Instruments.
· Κέρδη στη Wall Street με τους διαχειριστές κεφαλαίων να ελπίζουν σε μικρότερες αυξήσεις επιτοκίων από τη Fed μετά την πτώση, στις τιμές παραγωγού όσο και στις λιανικές πωλήσεις, που ανακοινώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα.
· Ανοδική τροχιά ακολούθησαν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων καθώς το 10ετές ενισχύθηκε κατά τέσσερις μονάδες βάσης στο 3,52% και το 2ετές κινήθηκε υψηλότερα κατά τρεις μονάδες βάσης στο 4,22%.
· Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινήθηκε χαμηλότερα 0,1% έναντι του ευρώ, στο 1,0866 δολάρια.
· Στην Ευρωπαϊκή Ένωση συνολικά η καταναλωτική εμπιστοσύνη σημείωσε άνοδο 1,4 ποσοστιαίων μονάδων στις -22,4 μονάδες.
· Πτώση 15 μηνών ανέστρεψε η καταναλωτική εμπιστοσύνη του Ηνωμένου Βασιλείου το τέταρτο τρίμηνο, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε χθες.
Στην Αθήνα
Αξίζει προσοχής το φαινόμενο των υψηλών προσυμφωνημένων συναλλαγών που διενεργήθηκαν μετά τις 17.00 και ενίσχυσαν ακόμα περισσότερο τον τζίρο. Επίσης κάτι πρέπει να σημαίνει το ότι στα Παράγωγα έγιναν πολλές κινήσεις στο stock repo αφού κάποιοι αντιλήφθηκαν την κυριαρχία της ζήτησης και φρόντισαν να την καλύψουν χωρίς διακριτικότητα και χωρίς να αλλοιώσουν τη σύνθεση των χαρτοφυλακίων τους.
Με τις κινήσεις των θεσμικών στην υψηλή κεφαλαιοποίηση πήραν θάρρος οι επενδυτές που προτιμούν τις τοποθετήσεις στη μεσαία και τη μικρή με αποτέλεσμα να απλώνεται η ζήτηση και η άνοδος των αποτιμήσεων σε όλα το ταμπλό. Η πορεία των συναλλαγών έχει σημασία καθώς καθορίστηκε από τη δυναμική των ημερών, όπου η ζήτηση κατοχύρωνε νεότερα υψηλά για το 2023, που είχαν να εμφανιστούν χρόνια και ζαμάνια. Έτσι η Αθήνα κινήθηκε με σκαλοπάτια.
Για την πρώτη μισή ώρα είχαμε μια πλάγια κίνηση ανάμεσα στις 982,25 μονάδες και 924,70 αλλά στις 10:58 ο μέσος όρος βρισκόταν πάνω από τις 985. Ακολούθησε πάλι μια ισορροπία προσφοράς και ζήτησης με ίδια περίπου διάρκεια (από τις 10:58 ως τις 11:31) με τον ΓΔ μεταξύ των 985 και 987 μονάδες. Η παράλληλη παρακολούθηση των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων έδειξε πως μόνο στην Αθήνα το αγοραστικό ενδιαφέρον ήταν αταλάντευτο. Έξω, η νευρικότητα ήταν μόνιμο χαρακτηριστικό. Συνεπώς δεν “χρωστά” τίποτε το ΧΑ στις αγορές του ευρώ.
Ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε μόνιμα με θετικό πρόσημο, σκαρφαλώνοντας μέχρι τις 999,67 μονάδες. Ήταν ένας ακόμα θετικός αιφνιδιασμός για τους αναλυτές που θεωρούσαν σαν επικρατέστερο σενάριο αυτό της πλάγιας κίνησης, η οποία θα έδινε τις απαραίτητες δυνάμεις την επόμενη κατάκτηση νεώτερων υψηλών της Αγοράς. Την Τετάρτη, η προσοχή των Διεθνών Αγορών θα στραφεί στην πρώτη ανάγνωση της αύξησης του ΑΕΠ στις ΗΠΑ το τέταρτο τρίμηνο και την Παρασκευή στην έκθεση για τον δομικό πληθωρισμό των ΗΠΑ. Την Παρασκευή η Fitch δημοσιοποιεί την έκθεσή της για το Ελληνικό αξιόχρεο. Αυτό τονίζεται σε όλα σχεδόν τα σχόλια των εγχώριων αναλυτών.
“Περιμένουμε πως το θετικό momentum θα συνεχιστεί”. Αναφέρει η Piraeus Securities. “Σε εταιρικό επίπεδο, η Μυτιληναίος ξεκινά τις δημοσιεύσεις αποτελεσμάτων (26 Ιανουαρίου) με ισχυρά αποτελέσματα να αναμένονται”. Από την Beta Sec. τόνισαν: “Το θετικό κλίμα στις Αγορές των ΗΠΑ και της Ευρώπης υποστηρίζει το Χ.Α. Τα επερχόμενα αποτελέσματα και η ανακοίνωση της Fitch την προσεχή Παρασκευή θα διατηρήσει σε υψηλά επίπεδα το ενδιαφέρον”.
Η Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ διευρύνει τον κύκλο των ενδιαφερόντων και τον στόχο:“Την Τετάρτη ολοκληρώνεται η διαδικασία της Α.Μ.Κ της Intrakat και ο ΟΔΔΗΧ δημοπρατεί 6μηνα έντοκα γραμμάτια. Την Πέμπτη ο Μυτιληναίος ανακοινώνει τα αποτελέσματα για το 2022 και την Παρασκευή η Fitch δημοσιοποιεί την έκθεσή της για το Ελληνικό αξιόχρεο, ενώ όλη την εβδομάδα στις ΗΠΑ θα ανακοινώνονται εταιρικά αποτελέσματα. Με στήριξη στις 973 μονάδες, ο Γ.Δ ‘βλέπει’ την αναμέτρηση με τις 1000 μονάδες ως πιθανό σενάριο”.
Οι αγορές μετοχών του ευρώ περίμεναν να πλησιάσει η έναρξη των συναλλαγών στη Wall Street, να διαπιστώσουν πως τα κέρδη των ΣΜΕ του S&P500 ξεπερνούσαν το +0,20%, για να αρχίσουν να ανεβάζουν τη ζήτηση και τις αποτιμήσεις. Ενώ την ανηφόρα την είχε πάρει ο ΓΔ από τις 11:35 με πρώτη στάση στη ζώνη των 991 ως 994,1 μονάδων. Ενώ από τις 13:11 ξεκίνησε η εισαγωγή εντολών αγοράς που έφεραν στις 14:15 τις 999,67 μονάδες καθώς για να υπάρχει προφορά οι επενδυτές – πωλητές ζητούσαν όλο και μεγαλύτερο αντίτιμο. Τότε νομίζουμε πως τα καθοδικά blue chip δεν υπήρχαν. Αλλά αμέσως μετά αρκετοί θυμήθηκαν το σύνθημα η μανούλα του Χωσέ δεν μετάνιωσε ποτέ.
Εμφανίστηκαν απώλειες σε μετοχές που είχαν εμφανίσει εξασθένιση του θεσμικού ενδιαφέροντος από την προηγούμενη βδομάδα. Ήτοι ΜΠΕΛΑ ΚΟΥΕΣ ΟΤΟΕΛ ΟΛΠ ΤΕΝΕΡΓ. Οι, παρά μερικά δέκατα 1000 μονάδες, αντικαταστάθηκαν με τις 997 και στις 15:48 ο τζίρος έφθασε τα 70 εκατ. ευρώ. με αξία πακέτων 8,9 εκατ. ενώ οι ανοδικέ μετοχές τότες ήταν 80, 25 οι καθοδικές και οι αμετάβλητες 22. Άνοιξε ο δρόμος για όσους δραστηριοποιούνται σε μεσαία και μικρή κεφαλαιοποίηση, διευρύνοντας την ανοδική εικόνα και αυτό επιβεβαιώνεται και από την αναλογία ανοδικών – πτωτικών μετοχών που δεν άλλαξε ως το τέλος.
ΗΠΑ
Κέρδη στη Wall Street με τους διαχειριστές κεφαλαίων να ελπίζουν σε μικρότερες αυξήσεις επιτοκίων από τη Fed μετά την πτώση, στις τιμές παραγωγού όσο και στις λιανικές πωλήσεις, που ανακοινώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα.
Ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,76% κλείνοντας στις 33.628 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 1,18% στις 4.019 και o Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 2,01% στις 11.364. Στον βιομηχανικό Dow Jones, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές των Intel (+3,2%) και Salesforce (+3%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι τίτλοι των Procter & Gamble (-1,4%) και Amgen(-1%).
Ανοδική τροχιά ακολούθησαν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων καθώς το 10ετές ενισχύθηκε κατά τέσσερις μονάδες βάσης στο 3,52% και το 2ετές κινήθηκε υψηλότερα κατά τρεις μονάδες βάσης στο 4,22%.
Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινήθηκε χαμηλότερα 0,1% έναντι του ευρώ, στο 1,0866 δολάρια.
ΕΥΡΩΠΗ
Με το βλέμμα στα μακροοικονομικά στοιχεία οι θεσμικοί έδωσαν κέρδη στις ευρωπαϊκές αγορές. Άμεσα συγκρατημένη άνοδο, καλύτερη από τις προβλέψεις των αναλυτών, κατέγραψε η καταναλωτική εμπιστοσύνη στην ευρωζώνη τον Ιανουάριο, στις -20,9 μονάδες από – 22,2 τον Δεκέμβριο.
Στην Ευρωπαϊκή Ένωση συνολικά η καταναλωτική εμπιστοσύνη σημείωσε άνοδο 1,4 ποσοστιαίων μονάδων στις -22,4 μονάδες. Πτώση 15 μηνών ανέστρεψε η καταναλωτική εμπιστοσύνη του Ηνωμένου Βασιλείου το τέταρτο τρίμηνο, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε χθες. Η άνοδος αντανακλά το βελτιωμένο κλίμα στο διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών λόγω αυξήσεων μισθών ή εποχικών μπόνους, διαπίστωσε η έρευνα.
Στις ευρωπαϊκές αγορές, ο δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε 0,52% στις 454 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε άνοδο 0,18% στις 7.784 μονάδες, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη κινήθηκε υψηλότερα 0,46% στις 15.102 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε κέρδη 0,52% στις 7.032 μονάδες.
ΧΑ
Η αδυναμία υπέρβασης των 1000 μονάδων έφερε ενθυλάκωση κερδών και τις 997,81 μονάδες
Η δυναμική στην Αθήνα ήταν σε διαφορετική φάση από τα υπόλοιπα χρηματιστήρια του ευρώ, που λειτούργησαν με πλάγια νευρική δυναμική που ωστόσο είχε προκαλέσει στο πρώτο 4ωρο σε ορισμένα απώλειες της τάξης του -0,3%. Στο μεταξύ η εικόνα των ΣΜΕ του S&P500 και η ανοδική δυναμική στο άνοιγμα ήταν ενδεικτική της επιστροφής της διάθεσης των επενδυτών για ρίσκο ερμηνεύοντας υπέρ αισιοδοξίας το ενδεχόμενο οι αρμόδιοι στη Fed να χαλάρωναν την πολιτική τους που τρόμαζε γιατί πιθανολογούσαν πως θα οδηγούσε την μεγαλύτερη οικονομία σε ύφεση.
Στην Αθήνα δεν υπήρξε βούλιαγμα σε αρνητικό πεδίο από το άνοιγμα ως το πέρας. Με ανάλογο του μειωμένου συγκριτικά με τη σύνοδο της Τετάρτης συναλλακτικού ενδιαφέροντος συνολικό όγκο, το ελάχιστο ημέρας εμφανίστηκε μια φορά και ήταν οι 985,52 μονάδες στις 10:46 που αντιστοιχούσε σε μεταβολή +0,33%. Για όσους υπολογίζουν την στατιστική εικόνα το κλείσιμο βρήκε τον ΓΔ οριακά κάτω από τις 980 μονάδες δηλαδή 10 μονάδες ψηλότερα από το επίπεδο των 970 που ήταν η αντίσταση που εμπόδιζε την αγορά να εκτιναχθεί.
Οι επενδυτές στην πρώτη σύνοδο της εβδομάδας, με τζίρο 80 εκατ. ευρώ και αξία πακέτων 9,2 εκατ. ευρώ, οδήγησαν στο τέλος της ελεύθερης διαπραγμάτευσης τον μέσο όρο στις 988,33 μονάδες (+1,97%). Μετά, στις δημοπρασίες, που βελτίωσαν τον τζίρο εξαιρετικά είχαμε αρνητική για τις αποτιμήσεις παρέμβαση κατά την εξέλιξή τους. Οδήγησαν στο τέλος της συνεδρίασης την τιμή του Γενικού Δείκτη Τιμών στις 997,81 από 979,06 μονάδες την προηγούμενη, με μεταβολή 1,92% ή 18,75 μονάδες ψηλότερα από το κλείσιμο της 20/1/23.
Εμφανίστηκαν 23 μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης ( ο τζίρος της οποίας ήταν 117,955 εκατ. ευρώ) που χαρακτηρίστηκαν από υπεροχή της ζήτησης για αυτά ώστε στο κλείσιμο βρέθηκαν με κέρδη άνω του +3,50% ήτοι ΣΑΡ +5,70%, ΔΕΗ +4,93%, ΠΕΙΡ +4,79%, ΕΤΕ 3,63%, ΕΛΧΑ +3,53%, και ακολούθησε η ΑΛΦΑ +346%. Από τις 2 πτωτικές απώλειες πάνω από -1,00% είχε η ΜΠΕΛΑ -1,20%, και ακολούθησε η ΕΛΛΑΚΤΩΡ -0,43%.
Ο συνολικός τζίρος διαμορφώθηκε στα 129,6 εκατ. ευρώ. Η αξία των πακέτων ήταν 42,1 εκατ. ευρώ και τα 24,424 εκατ. αφορούσαν την ΜΥΤΙΛ, τον ΟΠΑΠ τα 6,600 εκατ. ευρώ, την ΓΕΚΤΕΡΝΑ 4,617 εκατ., τον ΟΛΠ τα 3,067 εκατ. ευρώ, την ΕΥΡΩΒ 1,629 και ακολούθησαν τα πακέτα για ΠΕΙΡ 720.000 ευρώ και ΟΤΕ 494.936 ευρώ.
Στατιστικά
Σημείωσαν άνοδο 87 μετοχές και 19 απώλειες, ενώ σταθερές στο κλείσιμο βρέθηκαν 25. Η συνολική κεφαλαιοποίηση κατέληξε στα 69,588 από 68,439 δις ευρώ.
Η απόδοση των 10ετών ομολόγων από το 4,120% την προηγούμενη έγινε 4,177% έχοντας φθάσει στο 4,204% ενδοσυνεδριακά.
Ο ΔΤΡ την Παρασκευή 20/1/23 έκλεισε στις 725,04 με μεταβολή 1,15%. Σήμερα με κατώτερο τις 728,00 (+0,41%) και τιμή ανοίγματος 729,22 (+0,58%) σημείωσε ανώτερο μέρας στις 749,04 μονάδες (+3,31%) για να κλείσει στις 747,90 μονάδες με μεταβολή +3,15%. Ο τζίρος των Τραπεζικών ανήλθε στα 39,648 εκατ. ευρώ και για την ΑΛΦΑ +3,46% ήταν 11,139 εκατ. για την ΕΤΕ 363% ήταν 8,519 εκατ. για την ΕΥΡΩΒ +1,87% ήταν 5,729 εκατ. και για την ΠΕΙΡ 4,79% ήταν 11,911 εκατ. ευρώ.
Ο FTSE25 έκλεισε με άνοδο 1,87% στις 2420,94 από 2376,48 μονάδες ήτοι 44,46 μονάδες ψηλότερα από το κλείσιμο της 20/1/23, ενώ ο FTSEΜ είχε μεταβολή +2,01%.
Τεχνική ανάλυση παράγωγα
Οι long… προθέσεις αποτυπώθηκαν στην απόσταση των ΣΜΕ από τον 25άρη
Η τιμή κλεισίματος των ΣΜΕ Φεβρουαρίου υστερεί του υποκείμενου δείκτη κατά 1,25 μονάδες μόλις.
Στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, οι επενδυτές κίνησαν τον υποκείμενο δείκτη μόνιμα σε θετικό πεδίο. Το άνοιγμα στις 2385,64 μονάδες (+0,39%) αντιστοιχούσε σε ανοδικό χάσμα 9,16 μονάδων. Η εγγραφή του χαμηλού ημέρας στις 10:46 έφερε τις 2381,06 μονάδες (+0,19%). Το ανώτερο σημειώθηκε στις 14:14 και ήταν οι 2424,17 μονάδες (+2,01). Τον έκλεισαν τελικά 44,46 μονάδες ψηλότερα από την προηγούμενη στις 2420,94 μονάδες. Ο τζίρος στα παράγωγα διαμορφώθηκε στα 28,833 εκατ. ευρώ.
Από το σχόλιο του πρόεδρου και διευθύνοντος σύμβουλου της Fast Finance ΑΕΠΕΥ Ηλία Ζαχαράκη ξεχωρίσαμε: ‘Στο τεχνικό σκέλος και βραχυπρόθεσμα, η Αγορά έδωσε την πρώτη σοβαρή διόρθωση στην επιθετική τάση των τελευταίων εβδομάδων, ενώ οι πολύ βραχυπρόθεσμοι θα πρέπει να προσέξουν, αν χαθεί το χαμηλό της Πέμπτης. Το να προβλέψουμε το τι θα συμβεί στην Αγορά δεν είναι εύκολο, παρόλα αυτά και με την ακολουθία κανόνων μπορούμε να την κερδίσουμε.
Η τάση αλλά και ο τρόπος που ανεβαίνει η Αγορά θυμίζει, στην χειρότερη, το 2014, που ήταν και το έτος εκείνο που προσέλκυσε νέα κεφάλαια και επενδυτές, με εξαίρεση τις ανακεφαλαιοποιήσεις Τραπεζών τα επόμενα χρόνια. Να θυμίσουμε ότι η Αγορά κάνει προσπάθεια να αλλάξει επίπεδο, που την προβληματίζει τα τελευταία 8 χρόνια. Αν τα καταφέρει, θα ανοίξει ο δρόμος για πολύ υψηλότερα”.
Στα ΣΜΕ του 25άρη της σειράς Φεβρουαρίου ο όγκος διαμορφώθηκε στα 1755 ΣΜΕ με ανώτερο στις 2426,00 μονάδες κατώτερο τις 2378,00 με τελευταίες πράξεις στις 2426,00 και τιμή κλεισίματος 2419,75 από 2369,75 μονάδες και τα ανοικτά ΣΜΕ έγιναν 4726 από 4638. Για τη σειρά Μαρτίου διακινήθηκαν 247 συμβόλαια με ανώτερο στις 2426,00 μονάδες κατώτερο τις 2390,75 με τελευταίες πράξεις στις 2417,50 και τιμή κλεισίματος 2418,75 μονάδες και τα ανοικτά ΣΜΕ έγιναν 83.
Στα δικαιώματα προαίρεσης του ίδιου δείκτη η δραστηριότητα ήταν χαμηλή. Στα δικαιώματα αγοράς της σειράς Φεβρουαρίου το ενδιαφέρον ήταν 6 συμβόλαια για τιμή εξάσκησης από τις 2350 ως τις 2450 μονάδες. Το ενδιαφέρον για την επόμενη σειρά λήξης Μαρτίου έφερε 100 συμβόλαια για τιμή εξάσκησης από τις 2300 ως τις 2400 μονάδες. Στα δικαιώματα πώλησης της σειράς Φεβρουαρίου ο όγκος ήταν 115 συμβόλαια για τιμή εξάσκησης τις 2200 και τις 2350 και 2400 μονάδες. Για την επόμενη και τρίτη σειρά του 2023 διακινήθηκαν 21 συμβόλαια για τιμή εξάσκησης τις 2350 και τις 2450 μονάδες.
Ο ΔΤΡ την Παρασκευή 20/1/23 έκλεισε στις 725,04 με μεταβολή 1,15%. Χθες Δευτέρα 23/1 με κατώτερο τις 728,00 (+0,41%) και τιμή ανοίγματος 729,22 (+0,58%) σημείωσε ανώτερο μέρας στις 749,04 μονάδες (+3,31%) για να κλείσει στις 747,90 μονάδες με μεταβολή +3,15%. Ο τζίρος των Τραπεζικών ανήλθε στα 39,648 εκατ. ευρώ και για την ΑΛΦΑ +3,46% ήταν 11,139 εκατ. για την ΕΤΕ 363% ήταν 8,519 εκατ. για την ΕΥΡΩΒ +1,87% ήταν 5,729 εκατ. και για την ΠΕΙΡ 4,79% ήταν 11,911 εκατ. ευρώ.
Στα ΣΜΕ του δείκτη των τραπεζών τρέχουσας σειράς, λήξης Μαρτίου άλλαξαν χέρια 58 συμβόλαια με ανώτατο στις 747,50 και κατώτερο στις 738,00 και ορίστηκε τιμή κλεισίματος στις 743,00 μονάδες και τα ανοικτά ΣΜΕ έγιναν 285 από 230.
Στα ΣΜΕ επί μετοχών οι όγκοι εκτινάχθηκαν και σε κάποιες περιπτώσεις άλλαξαν υπολογίσιμα οι ανοικτές θέσεις για τις σειρές Μαρτίου. Ξεχώρισαν τα ΣΜΕ:
Της ΑΛΦΑ με όγκο 38640 ΣΜΕ της σειράς Μαρτίου με τιμή κλεισίματος στα 1,20 ευρώ και οι ανοικτές θέσεις έγιναν 142.029 ΣΜΕ.
Της ΕΤΕ που άλλαξαν χέρια 6102 συμβόλαια της σειράς Μαρτίου με τιμή κλεισίματος στα 4,25 και οι ανοικτές θέσεις έγιναν 15.427 ΣΜΕ.
Της ΕΥΡΩΒ με 4812 ΣΜΕ της σειράς Μαρτίου με τιμή κλεισίματος στα 1,21 και οι ανοικτές θέσεις έγιναν 15.092.
Της ΠΕΙΡ είχαν όγκο 21336 ΣΜΕ με τιμή κλεισίματος στα 1,81 ευρώ και οι ανοικτές θέσεις έγιναν 47.910 ΣΜΕ.
Τα καλύτερα σε όγκο εκτός των τραπεζικών blue chip ήταν τα 1115 ΣΜΕ της ΕΧΑΕ για την τρέχουσα σειρά και τα 1091 ΣΜΕ του ΑΔΜΗΕ για σειρά Μαρτίου.
Το συναλλακτικό ενδιαφέρον στο stock repo αφορούσε τα 62.000 συμβόλαια για ΕΛΛΑΚΤΩΡ, τα 35.000 για ΕΥΡΩΒ, τα 26.000 για ΟΠΑΠ, τα 17.000 για ΜΥΤΙΛ τα 4000 για ΕΛΛΑΚΤΩΡ, τα 4000 για ΜΠΕΛΑ, ια 3000 για ΒΙΟ τα 3000 για ΑΔΜΗΕ, τα 2600 για ΕΥΔΑΠ, τα 2300 για ΑΡΑΙΓ, και τα 1200 για ΟΤΟΕΛ.
Σήμερα
Οι μετοχές των ασιατικών χρηματιστηρίων εμφανίζουν ανοδική εικόνα στην δεύτερη σύνοδο της εβδομάδας εν μέσω αργιών για το νέο σεληνιακό έτος.
Στις 8:30 δική μας ώρα:
Ο ιαπωνικός Nikkei ήταν με κέρδη +1,51%
Ο δείκτης S&P/ASX 200 της Αυστραλίας είχε μεταβολή +0,44%
Ο δείκτης Kospi της Νότιας Κορέας ήταν σε αργία
Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ ήταν σε αργία
Αλλά και ο βασικός δείκτης της Σαγκάης ήταν σε αργία