Skip to main content

Market Beat: Περιμένουν τις συναλλαγές στη Wall Street για να βγάλουν συμπέρασμα

ΟΙ ασιατικές αγορές  εμφανίζουν μεικτή εικόνα αν και ξεκίνησαν με άνοδο γενικευμένη.

Τα διεθνή

·        Με τις διεθνείς αγορές σε κατάσταση υψηλής μεταβλητότητας οι επενδυτές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κινήθηκαν αρχικά με γνώμονα την φυγή εκ του ρίσκου μετά την δυνατή ανοδική κίνηση σε όσα λειτούργησαν χθες.  Η βάση για αυτή την νευρικότητα ήταν το αμερικανικό χρηματιστήριο με τους θεσμικούς να μαζεύουν τα δεδομένα από την αγορά εργασίας εκεί.

Ο Κώστας Ιωαννίδης

·        Οι  εξελίξεις στα διεθνή αυτή τη βδομάδα αφορούν κύρια δεδομένα από την αγορά εργασίας των ΗΠΑ. Εάν είναι πολύ ισχυρά, οι επενδυτές θα φοβούνται τις αυξήσεις των επιτοκίων από τη Fed. Εάν είναι πολύ αδύναμα, οι επενδυτές θα φοβούνται μια επικείμενη ύφεση. Το πρώτο σενάριο είναι κακό για τις μετοχές και τα ομόλογα. Το δεύτερο σενάριο είναι κακό για τις μετοχές αλλά καλό για τα ομόλογα. Εάν η επερχόμενη παρτίδα δεικτών της αγοράς εργασίας δείξει κάποια χαλάρωση της ζήτησης για εργαζομένους, οι μετοχές και τα ομόλογα πιθανότατα θα αντιδρούσαν καλά σε αυτό το τρίτο σενάριο. Το κυρίως γεύμα αρχίζει σήμερα με την κυκλοφορία της έκθεσης JOLTS του Νοεμβρίου. Στο επίκεντρο θα βρεθούν οι θέσεις εργασίας και οι αποχωρήσεις.

·        Οι ξένες αγορές μετοχών και ειδικά οι αναπτυγμένες στο πρώτο εξάμηνο του 2023 θα συνεχίσουν να  είναι αντιμέτωπες με υψηλές πληθωριστικές πιέσεις και με υψηλή μεταβλητότητα που θα καθορίζει η ροή των ειδήσεων σχετικά με τα μακροοικονομικά δεδομένα και τα στοιχεία από την πανδημία που μετά από τρία χρόνια δεν έχει νικηθεί. Δεν θα είναι πολλές οι αγορές μετοχών με δυνατότητα να προσφέρουν κέρδη στους θεσμικούς και ανήκουν στην περιφέρεια των χρηματιστηρίων. Ξεχωρίζουν του Μεξικού και της Αθήνας. Η απουσία πολλών εναλλακτικών επενδυτικών λιμένων θα δώσει μια  ασυνήθιστα μεγάλη ώθηση λόγω της αύξησης της ροής των προς τοποθέτηση κεφαλαίων. Η βάση για αυτή διαφοροποίηση είναι η μικρή ως μηδενική πιθανότητα να εμφανίσει το ελληνικό ΑΕΠ αρνητική μεταβολή από τρίμηνο σε τρίμηνο. Ενώ τη δύναμη των τουριστικών υπηρεσιών τώρα μόλις συνειδητοποιούν αρκετοί επαγγελματίες.

•  Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των ευρωπαϊκών μετοχών υποχώρησαν ενώ τα ΣΜΕ για τις μετοχές των ΗΠΑ στην Κίνα κέρδισαν έδαφος για να παρέχοντας μικτή εικόνα για τις μετοχές παγκόσμια.

•  Το γεν και ο χρυσός εκτινάχθηκαν στα υψηλότερα επίπεδα σε περισσότερους από έξι μήνες. Το γεν ενισχύθηκε έως και 1% έναντι του δολαρίου φθάνοντας στα 129,52 ανά δολάριο – το υψηλότερο επίπεδο από τον Μάιο.

•  Η οικονομία της Κίνας προκάλεσε ανησυχία στους επενδυτές αφού έκλεισε το έτος με μεγάλη ύφεση καθώς οι επιχειρηματικές και καταναλωτικές δαπάνες βυθίστηκαν τον Δεκέμβριο, με πιθανή μεγαλύτερη αναστάτωση τους πρώτους μήνες του έτους καθώς οι λοιμώξεις από τον Covid αυξάνονται σε ολόκληρη τη χώρα.

Στην Αθήνα

Η έναρξη των συναλλαγών της Αθηναϊκής αγοράς με θετικό βηματισμό στο πρώτο ημίωρο ήταν η υπενθύμιση του “άθλου” που επιτελέστηκε στο ζοφερό για τα αναπτυγμένα χρηματιστήρια 2022. Με τον ΓΔ στις 930,4 και αξία συναλλαγών 1,2 εκατ. ευρώ παράπονα δεν υπήρξαν. Όμως το ανώτερο από το δεύτερο λεπτό ήταν οι 933,8 μονάδες με τιμή ανοίγματος  τις 932,8. Με άλλα λόγια οι ισχυροί θεσμικοί έδειξαν αποφασισμένοι να συνεχίσουν την υπεροχή της ζήτησης που για άλλη μια φορά δεν αφορούσε τις Τραπεζικές μετοχές. Αυτές αναβαθμίζουν οι επενδυτικοί Οίκοι στις εκθέσεις τους αλλά χθες προκάλεσαν κέρδη σε blue chip που υστέρησαν πέρυσι.

Από πολύ ενωρίς φάνηκε πως στην άνοδο θα συμμετείχαν και οι Τράπεζες με διαφορετική ανά τίτλο ζήτηση. Από τον τζίρο βέβαια ο οποίος στις 16:30 ήταν 15,7 εκατ. ευρώ ήταν σαφές πως στα χαρακτηριστικά της πρώτης συνεδρίασης του 2023, ήταν η εξαιρετικά χαμηλή καθαρή αξία συναλλαγών. Την διαμόρφωσαν οι επιφυλακτικές κινήσεις των πωλητών σε ένα μικρό κομμάτι του FTSE25. Στο τελευταίο ημίωρο απώλειες εμφάνιζαν οι ΕΛΛΑΚΤΩΡ -1,4% και ΜΥΤΙΛ ΟΠΑΠ ΟΤΙΕΛ ΜΠΕΛΑ με μεταβολές από -0,5% ως -0,2%. Ενώ η εμφάνιση αγοραστών σε σημαντικό κομμάτι του FTSE25 είχε προκαλέσει άνοδο στα υπόλοιπα blue chip.

Είχαμε την ΑΛΦΑ στο +2,40% αλλά την ΚΟΥΕΣ στην κορυφή της κατάταξης με κέρδη +2,55%. Οι ξένοι θεσμικοί ήξεραν τι ζητάνε και πώς να το πετύχουνε ενώ ο ΔΤΡ με κέρδη +1,8% ειδοποιούσε πως υπάρχουν πιστοί θαυμαστές του κλάδου που εδώ και μερικές μέρες όχι μόνο δεν φρόντισαν να το κρύψουν, αντίθετα το διαλαλούν με κάθε ευκαιρία. Να λοιπόν πως χθες οι 930 μονάδες ξεπεράστηκαν και με κινήσεις από τους επαγγελματίες από τις 11:00 που εμφανίστηκε το χαμηλό στις 930,4 μονάδες, ως τις 16:16 η πορεία του μέσου όρου ήταν ανοδική σταθερής κλίσης που έφερε κορύφωση στις 938. Χαροποιώντας όσους με βάση την στατιστική προσδοκούσαν την κατάκτηση των 950 μονάδων.

Καλό είναι να αποτινάξουν οι ιδιώτες επενδυτές τις αρνητικές προκαταλήψεις που γέννησε η απογοητευτική πορεία των αποτιμήσεων από τον Μάρτιο του 2022 και μετά.

Από τους εγχώριους αναλυτές τα μηνύματα ήταν:

Από την Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ:

“Η Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, ανέφερε ότι ‘για µεγάλο µέρος της Παγκόσµιας Οικονοµίας, το 2023 θα είναι µία δύσκολη χρονιά, καθώς οι κύριες κινητήριες δυνάµεις της Παγκόσµιας ανάπτυξης, ΗΠΑ, Ευρώπη και η Κίνα, αντιµετωπίζουν εξασθένηση της δραστηριότητας. Αναπόφευκτα, ο πήχης των προσδοκιών για το ξεκίνηµα των δεικτών στις Αγορές του Πλανήτη, δύσκολα µπορεί να τεθεί σε ανοδική κατεύθυνση”.

Ενώ ο Ηλίας Ζαχαράκης της Fast Finance τόνισε:

“Μπορεί ο ΓΔ να έκλεισε με κέρδη 4,08% και μάλιστα με τις Ξένες Αγορές να έχουν απώλειες, παρόλα αυτά αρκετές καλές Εταιρείες τόσο της μικρής όσο και της μεσαίας κεφαλαιοποίησης έκλεισαν με μεγάλες απώλειες. Έτσι θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε το 2022 σαν μία δύσκολη χρηματιστηριακή χρονιά.

Το 2023 μπορεί να εξελιχθεί σε έτος που θα θυμίσει πάλι το ευρύ Επενδυτικό Κοινό ότι το Ελληνικό Χρηματιστήριο ζει. Μόνο και μόνο επειδή το 2022 έπαιξε την τέλεια άμυνα σε τόσο δύσκολο παγκόσμιο περιβάλλον, μας δείχνει ότι η νέα χρονιά μπορεί επιτέλους να μας αλλάξει το τριψήφιο επίπεδο που μας ταλαιπωρεί πολλά χρόνια. Μπορεί το 2023 να είναι μία εκλογική χρονιά και ο φόβος για μία παρατεταμένη ακυβερνησία να επηρεάζει τους συμμετέχοντες, παρόλα αυτά μην ξεχνάμε πως μετά το πρώτο τρίμηνο, πιθανότητα να έχει ξεκαθαρίσει η κατάσταση, ή κάποια κεφάλαια να θελήσουν να τοποθετηθούν όσο θα πλησιάζει η επενδυτική βαθμίδα.

Θα λέγαμε ότι το 2023 θα πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα 3 κλάδους. Ο Τραπεζικός είναι ο πρώτος που φαίνεται ότι έχει ξεκινήσει μία καινούργια πορεία, μετά από χρόνια, χωρίς το βάρος των “κόκκινων” δανείων αλλά και μεγαλύτερη άνεση να δανείσει την Αγορά.

Ο Κατασκευαστικός, που πλέον έχει ετοιμαστεί με νέα κεφάλαια για την επόμενη μέρα και τα μεγάλα έργα που γίνονται. Να θυμίσουμε ότι 2 Εταιρείες του κλάδου, Ιντρακάτ και Ελλάκτωρ άλλαξαν χέρια με νέες αυξήσεις κεφαλαίου και η ΓΕΚΤΕΡΝΑ περιμένει να βρεθεί με ρευστότητα, από την πώληση της συμμετοχής της στην Θυγατρική ΤΕΝΕΡΓ.

Τέλος ο κλάδος της Πληροφορικής μπορεί να έκανε ένα τεράστιο ράλι τα τελευταία χρόνια, παρόλα αυτά η διόρθωση του 2022 δίνει την ευκαιρία σε επενδυτές να πάρουν θέση, πριν την επόμενη μεγάλη ανοδική πορεία. Αν κάποιος σκεφτεί ότι τα έργα που θα δημοπρατηθούν για τον κλάδο είναι αρκετών δισ. και δεν θα μπορέσουν καν να απορροφηθούν από τις υφιστάμενες Εταιρείες στο σύνολό τους, θα καταλάβουμε πόσο πολύ μπορούν να αλλάξουν τα οικονομικά τους αποτελέσματα.

ΧΑ

Η Αθήνα στο ξεκίνημα του 2023 εμφάνισε κέρδη +0,68% και βελτίωση της γενικής εικόνας 

Η ανεξάρτητη δυναμική στην Αθήνα επανεμφανίστηκε αλλά και τα χρηματιστήρια του ευρώ  λειτούργησαν υπέρ ανόδου. Με χαμηλό το συναλλακτικό  ενδιαφέρον συνολικά στη μέρα και αναζήτηση πυθμένα στο πρώτο ημίωρο, εμφανίστηκε μια φορά το υψηλό στις 938,09 μονάδες. Για όσους υπολογίζουν την στατιστική εικόνα αυτό ήταν αρκετά ψηλότερα από το υψηλό του 2022 τις 929,90 μονάδες.

Λόγω  της αρχικού ανοδικού χάσματος  στις αγορές του ευρώ με άγνοια για τη δυναμική στις αγορές των ΗΠΑ οι θεσμικοί δεν επηρεάστηκαν από τη νευρικότητα των ευρωπαϊκών αγορών και αποφάσισαν να διαμορφώσουν τη δυναμική της εγχώριας αγοράς μετά το πρώτο ημίωρο σε ανοδική. Οι κύριοι δείκτες της Wall Street άνοιξαν με απώλειες  και συνέχισαν πτωτικά στο πρώτο ημίωρο.  Η πτωτική νευρικότητα κυριάρχησε στις  ΗΠΑ, δεν πέρασε  στην Ευρώπη παρά μόνο στο Λονδίνο και την Ελβετία που απόκτησα  καθοδική δυναμική, με αρνητικό το πρόσημο μεταβολής των δεικτών. Στην Αθήνα το κατώτερο ημέρας ήρθε στις 11:00 και ήταν οι 930,68 μονάδες.

Οι επενδυτές στην πρώτη  σύνοδο της εβδομάδας  και του χρόνου, με αρκετά χαμηλότερο  τζίρο και μηδενικής τελικά αξίας  πακέτα, οδήγησαν στο τέλος της ελεύθερης διαπραγμάτευσης τον μέσο όρο στις 922,27 (-0,19%) μονάδες. Μετά, στις δημοπρασίες, που βελτίωσαν τον τζίρο (κατά 1,8 εκατ.) και επειδή υπήρξε σημαντική παρέμβαση κατά την εξέλιξή τους για τον ορισμό τιμής κλεισίματος, οι θεσμικοί πίεσαν τις αποτιμήσεις. Οδήγησαν στο τέλος της συνεδρίασης την τιμή του Γενικού Δείκτη Τιμών στις 936,15 από 927,8 μονάδες την προηγούμενη, με μεταβολή +0,68% ή 6,36 μονάδες ψηλότερα από το κλείσιμο της 30/12.

Εμφανίστηκαν 18 μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης ( ο τζίρος της οποίας ήταν 15,5 εκατ. ευρώ) που εμφάνισαν τελικά υπεροχή της ζήτησης για αυτά ώστε στο κλείσιμο βρέθηκαν 4 με κέρδη από +2% ως +2,9% ήτοι ΒΙΟ +2,87% ΑΛΦΑ +2,85%, ΑΡΑΙΓ +2,84% και ΚΟΥΕΣ +2,76% ακολούθησε   η ΤΕΝΕΡΓ +1,86% και  η ΔΕΗ +1,83%. Από τις 8 πτωτικές απώλειες πάνω από -0,5% είχαν ΕΛΛΑΚΤΩΡ  -2,51% και ΜΥΤΙΛ -0,59% από τα blue chip.

Ο συνολικός τζίρος διαμορφώθηκε στα 3619,039 εκατ. ευρώ. Η αξία των πακέτων ήταν μηδενική.

Τα διεθνή

Οι μεταβολές των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων λίγο πριν το φινάλε στην Αθήνα, είχαν ενιαία  εικόνα με θετικές αλλά διαφορετικές ανά αγορά μεταβολές, την δυναμική καθόρισαν οι αγορές μετοχών στο Παρίσι και το Μιλάνο . Σχεδόν όλα τα ισχυρά είχαν κέρδη της τάξης του +1,7%, και μεγαλύτερη συνεισφορά στην επιβαλλόμενη τάση  είχε ο ΙΒΕΧ στη Μαδρίτη  +1,68%. Τότε ο πανευρωπαϊκός StoxxEurope 600 κέρδιζε  +0,91%.

Στατιστικά

Σημείωσαν άνοδο 65 μετοχές και 38 απώλειες, ενώ σταθερές στο κλείσιμο βρέθηκαν 16. Η συνολική κεφαλαιοποίηση κατέληξε στα 66,112 δις ευρώ.

Η απόδοση  των 10ετών ομολόγων από το 4,565% την προηγούμενη έγινε 4,628% έχοντας φθάσει στο 4,724% ενδοσυνεδριακά.

Ο FTSE25 έκλεισε με κέρδη +0,62% στις 2265,54 από 2251,51 μονάδες την προηγούμενη, ήτοι 14,03 μονάδες ψηλότερα  από το κλείσιμο της 30/12, ενώ ο FTSEΜ είχε μεταβολή +1,29%.

Τεχνική  ανάλυση παράγωγα

Με αύξηση στους όγκους μείωσαν τις δυσοίωνες προσδοκίες

Περιορίστηκε η απόσταση ανάμεσα στην τιμή κλεισίματος των ΣΜΕ Ιανουαρίου και του υποκείμενου δείκτη στις 5 μονάδες.

Στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας και του έτους, οι επενδυτές κίνησαν τον υποκείμενο δείκτη σε αρνητικό πεδίο για πέντε λεπτά ως τις 11:04 και αποκλειστικά  σε θετικό πεδίο από τις 11:04 ως τις 17:20. Το άνοιγμα στις 2259,81 μονάδες αντιστοιχούσε σε οριακό ανοδικό  χάσμα 0,30  μονάδων. Η εγγραφή του υψηλού ημέρας στις 16:17  έφερε τις 2272,16 μονάδες (+0,56%). Το κατώτερο σημειώθηκε στις 11:00  και ήταν οι 2250,77  μονάδες (-0,39%). Τον έκλεισαν τελικά 14,03 μονάδες ψηλότερα από το τέλος του 2022. Ο τζίρος στα παράγωγα ανήλθε στα 4,756 εκατ. ευρώ.

Στα ΣΜΕ του 25άρη της σειράς Ιανουαρίου ο όγκος διαμορφώθηκε στα 387 ΣΜΕ με ανώτερο στις 2272,50 μονάδες κατώτερο τις 2249,75  με τελευταίες πράξεις στις 2266,00  και τιμή κλεισίματος στις 2260,75 μονάδες και τα ανοικτά ΣΜΕ ανήλθαν σε 4540. Επίσης άλλαξαν χέρια 52  ΣΜΕ λήξης Φεβρουαρίου με ανώτερο στις 2270,50 μονάδες κατώτερο τις 2246,00  με τελευταίες πράξεις στις 2270,50 και τιμή κλεισίματος 2259,75 από 2245,25 και τα ανοικτά ΣΜΕ έγιναν 175.

Στα δικαιώματα προαίρεσης του ίδιου δείκτη η δραστηριότητα ήταν εξαιρετικά μειωμένη. Στα δικαιώματα αγοράς της σειράς Ιανουαρίου δεν διακινήθηκαν συμβόλαια. Το ενδιαφέρον για την επόμενη σειρά λήξης Φεβρουαρίου έφερε όγκο 20 συμβολαίων για τιμή εξάσκησης τις 2150 μονάδες. Στα δικαιώματα πώλησης της σειράς Ιανουαρίου  ο όγκος ήταν ανύπαρκτος.  Για την επόμενη και δεύτερη  σειρά του 2023 διακινήθηκαν 42 συμβόλαια για τιμές εξάσκησης στις 2150 και 2200 μονάδες.

Ο ΔΤΡ στην συνεδρίαση της 30/12 έκλεισε στις 643,43 μονάδες. Σήμερα Τρίτη 2/1/23 κινήθηκε  μεταξύ των 640,09 μονάδων (-0,52%), με τιμή ανοίγματος τις 643,43 (0,00%)  και ανώτερο τις 653,12 μονάδες  έκλεισε στις 650,26 μονάδες με μεταβολή +1,51%. Ο τζίρος του τραπεζικού κλάδου περιορίστηκε  στα 5,225 εκατ. ευρώ και διαμορφώθηκε ως εξής ΑΛΦΑ +2,85% απασχόλησε 2,111 εκατ. ευρώ, η ΕΤΕ +0,93% απασχόλησε 0,516  εκατ. ευρώ, η ΠΕΙΡ +1,44% απασχόλησε 1,940 εκατ. ευρώ και η ΕΥΡΩΒ +1,42% απασχόλησε 658.040 ευρώ χωρίς πακέτα.

Σύμφωνα με την άποψη του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της Fast Finance ΑΕΠΕΥ Ηλία Ζαχαράκη:

“Στο τεχνικό σκέλος, ο ΓΔ έκλεισε πάνω στο 930 επίπεδο που είναι αντίσταση και διάσπαση μπορεί να μας φέρει στο πολύ σημαντικό 951, που κατοχύρωση θα στοχεύσει πάνω από τις 1000 μονάδες.

Αν οι Αγορές αποφασίσουν να “δουν” έστω και ένα μίνι “January Effect” τότε η Ελληνική Αγορά είναι ικανή να κάνει την διαφορά. Σε διαφορετική περίπτωση, αν χαθεί το 900 επίπεδο, τότε μπορεί να δούμε και πάλι μία χρονική ταλαιπωρία.

Σίγουρα είμαστε σε ένα δύσκολο Παγκόσμιο περιβάλλον, αλλά αν κάποιος δει τα δεδομένα θα καταλάβει ότι η Ελληνική Αγορά μπορεί να πρωταγωνιστήσει έναντι των υπολοίπων και το 2023.

Ο πληθωρισμός είναι κλειδί σε Παγκόσμιο επίπεδο, με τους περισσότερους να εικάζουν ότι κάπου στο δεύτερο εξάμηνο θα έχουμε καλύτερα δεδομένα, για το αν οι Κεντρικές Τράπεζες θα αλλάξουν την επιτοκιακή τους πολιτική. Άλλωστε ακόμα και τεχνικά, η τόσο στενή συσσώρευση, για τόσο μεγάλο διάστημα, μαρτυρά ότι έρχεται κίνηση, με τις πιθανότητες να είναι ανοδική να είναι σαφώς μεγαλύτερες. Ο ΓΔ κατάφερε να διασπάσει και το 930 επίπεδο, το οποίο ήταν το τελευταίο προπύργιο των ‘short’. Η ζώνη του 950 είναι επόμενο επίπεδο αντίστασης. Το 926 είναι κοντινή στήριξη, που διάσπαση μπορεί να μας δώσει το κύριο 912.”.

Στα ΣΜΕ του δείκτη των τραπεζών τρέχουσας σειράς, λήξης Μαρτίου άλλαξαν χέρια 45 συμβόλαια με ανώτατο στις 649,00 και κατώτερο στις 647,25 και ορίστηκε τιμή κλεισίματος στις 645,75  από 636, 00 μονάδες και τα ανοικτά ΣΜΕ έγιναν  45.

Στα ΣΜΕ επί μετοχών οι όγκοι υποχώρησαν δραματικά αλλά δεν άλλαξαν υπολογίσιμα οι ανοικτές θέσεις για τις  σειρές Μαρτίου. Ξεχώρισαν τα ΣΜΕ:

Της ΑΛΦΑ με όγκο 2872 ΣΜΕ της σειράς Μαρτίου με τιμή κλεισίματος στα 1,03 ευρώ και οι ανοικτές θέσεις έγιναν 140931   ΣΜΕ.

Της ΕΤΕ που άλλαξαν χέρια 325 συμβόλαια της σειράς Μαρτίου με τιμή κλεισίματος στα 3,77  και οι ανοικτές θέσεις έγιναν 15722 ΣΜΕ.

Της ΕΥΡΩΒ με 768 ΣΜΕ της σειράς Μαρτίου με τιμή κλεισίματος στα 1,06  και οι ανοικτές θέσεις έγιναν 16117.

Της ΠΕΙΡ είχαν όγκο 2972  ΣΜΕ με τιμή κλεισίματος στα 1,47  ευρώ και οι  ανοικτές θέσεις έγιναν 50150 ΣΜΕ.

Τα καλύτερα σε όγκο εκτός των τραπεζικών blue chip ήταν τα 495  ΣΜΕ της ΔΕΗ για σειρά Μαρτίου  και τα 293  ΣΜΕ της ΜΙΓ για την τρέχουσα σειρά.

Το συναλλακτικό ενδιαφέρον στο stock repo ήταν ανύπαρκτο.

Σήμερα

ΟΙ ασιατικές αγορές  εμφανίζουν μεικτή εικόνα αν και ξεκίνησαν με άνοδο γενικευμένη

Στις 9:30 δική μας ώρα:

Ο ιαπωνικός Nikkei ήταν σε αργία άρα στο 0,00%

Ο δείκτης S&P/ASX 200 της Αυστραλίας είχε μεταβολή -1,31%

Ο δείκτης Kospi της Νότιας Κορέας υποχωρούσε κατά -0,31%

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ είχε κέρδιζε  +1,6%.

Αλλά και ο βασικός δείκτης της Σαγκάης ενισχυόταν +0,88%