Δεν αρέσουν στους επενδυτές οι μετοχές της Βρετανίας, σύμφωνα με την Bank of America, αφού η χώρα έχει χάσει τον τίτλο της μεγαλύτερης αγοράς μετοχών της Ευρώπης.
Ακόμη και μετά τη μερική ανάκαμψη των βρετανικών περιουσιακών στοιχείων μετά την αναταραχή του «μίνι προϋπολογισμού» του Σεπτεμβρίου, ένα καθαρό 25% των διαχειριστών κεφαλαίων είναι underweight μετοχές του Ηνωμένου Βασιλείου, σύμφωνα με την τελευταία έρευνα της BofA.
Αν και αυτή είναι μια βελτίωση συγκριτικά με τον περασμένο μήνα, λόγω του «οδοστρωτήρα» Λιζ Τρας, είναι μεγαλύτερο από το καθαρό 23% που είναι underweight μετοχές της ευρωζώνης. Μόλις το 7% ανήκουν στην κατηγορία underweight στις ΗΠΑ, είπε η BofA.
Οι αγορές του Ηνωμένου Βασιλείου κατέρρευσαν τον Σεπτέμβριο καθώς τα σχέδια για μη κοστολογξμένες φορολογικές περικοπές που είχε παρουσιάσει η Λιζ Τρας ενθάρρυναν τους φόβους για αύξηση του κρατικού χρέους και αύξηση του κόστους δανεισμού.
Οι αγορές έχουν σταθεροποιηθεί από τότε που ο νέος πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ και ο ΥΠΟΙΚ Τζέρεμι Χαντ ουσιαστικά αντέστρεψαν τα μέτρα, με τους επενδυτές να προσβλέπουν τώρα στην παρουσίαση του προϋπολογισμού της Πέμπτης.
Ο δείκτης FTSE 100 ξεπέρασε σε απόδοση άλλες μεγάλες αγορές φέτος. Ο δείκτης αναφοράς μεσαίας κεφαλαιοποίησης FTSE 250, ωστόσο, παραμένει κάτω 17% από έτος μέχρι σήμερα έναντι πτώσης 11% για τον Stoxx600.
Η φετινή πτώση των μετοχών του Λονδίνου μείωσε τη συνδυασμένη κεφαλαιοποίηση των εταιρειών με κύρια εισαγωγή στο Ηνωμένο Βασίλειο με το Παρίσι, τον κυριότερο ανταγωνιστή, να βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής. Με ισοδύναμο 2,5 τρισ. δολαρίων, η διαφορά μεταξύ τους είναι μόλις 156 δισεκατομμύρια δολάρια, κοντά στο χαμηλότερο που έχει καταγραφεί, σύμφωνα με δείκτη του Bloomberg.