Skip to main content

Π. Σατολιάς (ΕΘ.Ε.Α.Σ) στο NaftemporikiTV: Η φέτα θα γίνει ο λευκός χρυσός της χώρας

Ο πρόεδρος Εθνικής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών και πρόεδρος συνεταιρισμού Καλαβρύτων, Παύλος Σατολιάς μιλάει στο κανάλι της «Ν»

Αισιόδοξος για το μέλλον της αγροτικής παραγωγής στη χώρα μας φάνηκε ο Παύλος Σατολιάς, πρόεδρος της Εθνικής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών και πρόεδρος του Συνεταιρισμού Καλαβρύτων στην εκπομπή In Business της τηλεόρασης της Ναυτεμπορικής, με τη Μαρία Σμιλίδου.

«Παρόλα τα προβλήματα, το αυξημένο κόστος παραγωγής και την κλιματική κρίση που ταλανίζουν την παραγωγή, τα αγροτικά προϊόντα θα έχουν μέλλον» είπε χαρακτηριστικά. Σημαντικός είναι ο ρόλος των συνεταιρισμών στην προσπάθεια τα αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα να πρωταγωνιστήσουν στον παραγωγικό τομέα της χώρας σύμφωνα με τον κύριο Σατολιά.

Η παραγωγή φέτας από το Συνεταιρισμό Καλαβρύτων αγγίζει τους 5.000 τόνους φέτας Π.Ο.Π. Καλαβρύτων ετησίως, «είμαστε οι πρώτοι σε πώληση φέτας στη χώρα» τόνισε ο Παύλος Σατολιάς. «Οι επενδύσεις είναι το όχημα που θα αυξήσει την ανταγωνιστικότητα, θα μειώσει τα κόστη και θα μας βάλει στην αγορά» επεσήμανε, προσθέτοντας ότι βρίσκονται σε προσπάθεια εξωστρέφειας. «Αποτελεί στρατηγική επιλογή να βγουν τα προϊόντα μας προς τα έξω. Την προηγούμενη εβδομάδα έφτασε το πρώτο μας φορτίο στην Αμερική. Οι δασμοί Τραμπ μας καθυστέρησαν, ωστόσο με την αναβολή τους το φορτίο πήγε» σχολίασε για τις δυσκολίες στο διεθνές εμπόριο. «Η ελληνική φέτα ταξιδεύει σε 78 χώρες του πλανήτη» και μπορεί να γίνει ο «λευκός χρυσός» της χώρας τόνισε εμφατικά.