Στην πρώτη έξοδο στις αγορές για φέτος με έκδοση 10ετους ομολόγου προχωρά το Ελληνικό Δημόσιο ακολουθώντας την πρακτική του προηγούμενου έτους.
Ανάδοχοι τις έκδοσης είναι οι BofA Securities, Deutsche Bank, Goldman Sachs Bank Europe SE, Morgan Stanley, Εθνική Τράπεζα and Societe General. Η συναλλαγή θα πραγματοποιηθεί στο άμεσο μέλλον ανάλογα με τις συνθήκες στις αγορές.
Με την έκδοση του νέου 10ετούς ομολόγου το Δημόσιο έχει ως στόχο να αντλήσει περί τα 2,5 δισ με 3 δις. ευρώ σε σύνολο 8 δις. ευρώ που έχει ανακοινώσει ότι σχεδιάζει να αναζητήσει μέσω δανεισμού εντός του έτους.
Στο μεταξύ, όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) δεν θα πραγματοποιηθεί η δημοπρασία επανέκδοσης ομολόγων που είχε προγραμματιστεί για τις 15 Ιανουαρίου λόγω της επικείμενης έκδοσης του 10ετούς ομολόγου.