Skip to main content

Σίφνος: Το νησί του Τσελεμεντέ στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος

(ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ/EUROKINISSI)

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των διεθνών μέσων ενημέρωσης βρέθηκε φέτος η Σίφνος με τον Δήμο να καταβάλλει συστηματικές προσπάθειες με στόχο την ενίσχυση της εξωστρέφειας του προορισμού.  Ως το πανέμορφο Ελληνικό νησί που είναι τόσο όμορφο όσο η Ρόδος και η Κρήτη αλλά χωρίς τα μαζικά πλήθη τουριστών, προβλήθηκε η Σίφνος σε εκτενές αφιέρωμα της Express.

Η δημοφιλής Βρετανική εφημερίδα προέτρεψε τους εκατομμύρια αναγνώστες της να επισκεφτούν φέτος το πιο «νόστιμο Ελληνικό νησί» που διαθέτει διαχρονική γαστρονομική παράδοση, ταυτίζεται με το «slow food» στην Ελλάδα και δεν έχει χάσει την αυθεντικότητα του.

Επιπλέον, τις Δυτικές Κυκλάδες με πρώτη τη Σίφνο πρότεινε για ιδανικές διακοπές μιας εβδομάδας εκτός σεζόν το Ιταλικό Lonely Planet σε εκατοντάδες χιλιάδες ταξιδιώτες προκειμένου να πάρουν «γεύση» από πραγματικές Κυκλάδες απολαμβάνοντας ονειρεμένα πανοράματα, εξαιρετικές παραλίες και ξεχωριστή τοπική κουλτούρα.

«Να μαγειρέψουν σαν Ελληνες» παρότρυνε τους αναγνώστες του και το Βρετανικό National Geographic προσθέτοντας πως η Σίφνος διαθέτει πλούσια γαστρονομική ιστορία και είναι εξαιρετικά όμορφη με τα λευκά υπέροχα χωριά Απολλωνία, Αρτεμώνας και Κάστρο, τις αμμώδεις παραλίες και τα τοπία που είναι γεμάτα  ξωκλήσια και διασχίζονται από δεκάδες μονοπάτια. Παράλληλα, ως το καλύτερο νησί της Ελλάδας για γαστρονομικές απολαύσεις και παραδοσιακά πανηγύρια προβλήθηκε η Σίφνος σε κατάλογο που δημοσίευσε το Ισπανικό Conde Nast Traveler.

Την τιμητική της είχε η Σίφνος και στην ετήσια λίστα με τους καλύτερους προορισμούς παγκοσμίως που ανακοίνωσε πρόσφατα η Vogue.

Ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού στη «Ν»

«Μέλημα μας είναι να διανθίζουμε το κάλεσμα μας με γνωστές και άγνωστες πτυχές του προορισμού τροφοδοτώντας τα ΜΜΕ και φορείς όπως τα Γραφεία ΕΟΤ με ζωντανές ιστορίες, ενω παράλληλα αναπτύσσουμε τα τουριστικά social media του Δήμου, ενθαρρύνουμε την οργάνωση τηλεοπτικών γυρισμάτων παραγωγών από Ελλάδα και εξωτερικό, πραγματοποιούμε στοχευμένες δημοσιογραφικές αποστολές και στηρίζουμε πολιτιστικές και αθλητικές δράσεις», δήλωσε στην “Ν” ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Σίφνου Γιάννης Ραφελέτος.

Αντιπροσωπευτικό παράδειγμα αποτελεί το 16ο Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας «Νικόλαος Τσελεμεντές που έλαβε χώρα στη Σίφνο στις 19, 20 και 21 Σεπτεμβρίου 2024, φέρνοντας μαζί μοναδικές γεύσεις, αρώματα και παραδόσεις.

Giannis Dimitropoulos / SOOC

Μέσα σε ένα γεμάτο τριήμερο, το κοινό είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει ζωντανές μαγειρικές επιδείξεις, να συμμετάσχει σε εργαστήρια μαγειρικής και να παρακολουθήσει παραδοσιακές μουσικές και χορευτικές παραστάσεις. Επίσης πριν λίγες μέρες ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα του τρίτου κύκλου του δημοφιλούς τηλεοπτικού προγράμματος «Viva La Feta» που για τρίτη συνεχή χρονιά γυρίζεται στη Σίφνο με τη στήριξη του Δήμου.  Η εκπομπή θα μεταδίδεται τον χειμώνα σε ζώνη υψηλής τηλεθέασης της Βελγικής τηλεόρασης,  τη χρονική στιγμή που ξεκινούν οι κρατήσεις του 2025. Η Σίφνος και η Ελλάδα θα αναδειχθούν μέσα από τις εμπειρίες και τις ιστορίες αναγνωρίσιμων προσώπων της Βέλγικης κοινωνίας όπως ηθοποιών, διάσημων influencers, δημοφιλών αθλητών και ιατρών που έζησαν το νησί μέσα από  διασκεδαστικές δοκιμασίες του τηλεοπτικού σόου.

Σίφνος

Σημειώνεται πως για την τουριστική περίοδο από Μάιο έως και Σεπτέμβριο του 2024, η Σίφνος σημείωσε νέο ρεκόρ ακτοπλοϊκών αφίξεων με 139.263 επιβάτες σύμφωνα με τα στοιχεία του Λιμενικού Σταθμού Σίφνου και με τον κύριο όγκο της  αυξημενης προσελευσης να εντοπίζεται στους μηνες πριν και μετα την υψηλη περιοδο.