Skip to main content

Μ. Ψαλιδόπουλος για τα 100 χρόνια της «Ν»: Βρίσκεται στην πρωτοπορία της έγκυρης ενημέρωσης

PAPADAKISPRESS

Ο κ. Ψαλιδόπουλος μίλησε και για την επετειακή έκδοση για την συμπλήρωση ενός αιώνα της «Ν»

Ο Μιχάλης Ψαλιδόπουλος, Ομότιμος Καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών ΕΚΠΑ και Σύμβουλος στο Ινστιτούτο Ελληνικής Ανάπτυξης και Ευημερίας, μίλησε στο 3ο Οικονομικό Συνέδριο της Ναυτεμπορικής για τον αντίκτυπο του οικονομικού Τύπου, αλλά και για τον επετειακό τόμο για τα 100 χρόνια της «Ν».

«Ο οικονομικός Τύπος παίζει καθοριστικό ρόλο για την επιχειρηματική τάξη και τις δραστηριότητές της. Αποτελεί βασική πηγή πληροφόρησης για τις τρέχουσες οικονομικές τάσεις, τις αγορές, τις αλλαγές στη νομοθεσία και τις τεχνολογικές εξελίξεις», είπε, αρχικά, ο κ. Ψαλιδόπουλος.

«Μέσω του τεχνολογικού Τύπου οι επιχειρηματίες και τα στελέχη έχουν τη δυνατότητα να λαμβάνουν ενημερωμένες αποφάσεις, να προβλέπουν κινδύνους και να εντοπίζουν νέες ευκαιρίες στην αγορά», πρόσθεσε.

«Η πρόσβαση σε αξιόπιστες πηγές και αναλύσεις βοηθούν στην κατανόηση του παγκόσμιου περιβάλλοντος και του τρόπου με τον οποίο μπορεί αυτό να επηρεάσει τις επιχειρηματικές στρατηγικές», σημείωσε.

«Η Ναυτεμπορική επιτελεί αυτόν τον στόχο εδώ και 100 χρόνια. Ξεκινώντας ως δελτίο, μεταλλασσόμενη στην εφημερίδα που γνωρίζουμε σήμερα και το κανάλι που έχει ανοίξει. Βρίσκεται στην πρωτοπορία της έγκυρης ενημέρωσης και έχει αναλάβει έναν κοινωνικά σημαντικό ρόλο, να φέρνει μια φορά τον χρόνο – τα τελευταία χρόνια – διαμορφωτές πολιτικής και επιχειρηματίες σε μια κοινή συζήτηση».

«Η Ναυτεμπορική απευθύνθηκε σε εμάς και ανέλαβα ως πρώτος μεταξύ ίσων την δημιουργία αυτού του τόμου. Όπως λέει και ο τίτλος της ‘’Ναυτεμπορική’’. Αναζητήθηκε κάποιος ειδικός στη ναυτιλία και αυτός βρέθηκε στο πρόσωπο της καθηγήτριας του Πανεπιστημίου Κρήτης, της Τζελίνας Χαρλαύτη, της κατ’εξοχήν ειδικού σε θέματα εφοπλισμού και ναυτιλίας στην Ελλάδα», ανάφερε.

«Η Ναυτεμπορική μιλάει και για εμπόριο και εδώ απευθυνθήκαμε στην καθηγήτρια Βάλια Αρανίτου κατ’εξοχήν αρμόδια και με εκτεταμένη πείρα, θεωρητική αλλά και πρακτική, στο εμπόριο.

Και, τέλος, ήταν απαραίτητο να συμπεριλάβουμε, όπως έλεγε και το δελτίο του 1925 και τη βιομηχανία, ρόλο τον οποίον ανέλαβε ο πρώην υπουργός και συνάδελφός μου στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας, Τάσος Γιαννίτσης, γνώστης της ελληνικής βιομηχανίας με αναρίθμητες δημοσιεύσεις στον τομέα αυτό».

«Η κυρία Γεωργία Πανσεληνά και ο κ. Θανάσης Αντωνίου ανέλαβαν την επιμέλεια των πορτρέτων και των βιογραφικών, τα οποία βλέπετε. Κι εγώ έγραψα για την γεωργία, για την βιομηχανία, την οικονομική πολιτική και τα διάφορα διλήμματα που αντιμετώπισαν οι φορείς της ελληνικής οικονομίας στην διάρκεια των 100 χρόνων, με αποτέλεσμα να έχουμε αυτή την έκδοση για την οποία είμαστε πάρα πολύ υπερήφανοι και νομίζω ότι θα είναι πάρα πολύ χρήσιμη και για εσάς αλλά και για το αναγνωστικό κοινό».

«Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον κ. Γιώργο Μελισσανίδη και τον κ. Σπύρο Κτενά για την βοήθεια και την υποστήριξή τους, καθώς και την κυρία Χαφουσίδου, τον κ. Δημήτρη Νίκα και τον κ. Πάνο Κωνσταντόπουλο, καθώς και άλλους άπειρους συνεργάτες της Ναυτεμπορικής που στάθηκαν αρωγοί στην προσπάθειά μας για ένα ικανοποιητικό τελικό προιόν», υπογράμμισε ο κ. Ψαλιδόπουλος.