Skip to main content

Θεόδωρος Τρύφων στο 3ο Οικονομικό Συνέδριο της «Ν»: Ολο και πιο σημαντικός ο ρόλος της φαρμακοβιομηχανίας

Oμιλία του στο 3ο Οικονομικό Συνέδριο της Ναυτεμπορικής

«Η φαρμακοβιομηχανία πρέπει να έχει όσο το δυνατόν πιο σημαντικό ρόλο γιατί θα απεξαρτήσει την Ευρώπη και τη χώρα μας από τις τρίτες χώρες», τόνισε ο Θεόδωρος Τρύφων, Co CEO του Ομίλου ELPEN και Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας κατά την ομιλία του στο 3ο Οικονομικό Συνέδριο της Ναυτεμπορικής.

«Είναι τομέας προτεραιότητας πλέον στην ΕΕ ώστε να δοθούν περισσότερα κίνητρα για να αντιπαρατεθεί στην Ασία και τις ΗΠΑ», είπε ο κ. Τρύφων και πρόσθεσε: «Έχει τις προϋποθέσεις να εξελιχθεί ακόμα περισσότερο στην Ελλάδα. Ήδη ετοιμάζονται 10 νέα εργοστάσια και 14 ερευνητικά κέντρα ενώ το γεγονός ότι κατασκευάζονται εκτός Αττικής θα βοηθήσει στην αποκέντρωση αλλά και στην επαναφορά επιστημόνων που έχουν φύγει στο εξωτερικό».

Ο κ. Τρύφων σημείωσε ότι το επενδυτικό clawback ώθησε την ελληνική φαρμακοβιομηχανία για την περίοδο 2019 – 2026 ώστε να επενδύσει πάνω από 1,2 δισ. ευρώ.

«Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία παρόλο που αποτελεί το 20% της αγοράς έχει το 85% των επενδύσεων και το 60% των θέσεων εργασίας με σημαντική συμβολή στο ΑΕΠ της χώρας», τόνισε μεταξύ άλλων.