Skip to main content

Αν. Στεφανίδης στο Naftemporiki TV για ανακοινώσεις υπουργείου Ανάπτυξης: Η ανάπτυξη πρέπει να έχει ανθρώπινο πρόσωπο

Τι είπε για το νέο παραγωγικό μοντέλο

Για το νέο πλαίσιο ανάπτυξης που παρουσίασε τη Δευτέρα ο υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος μίλησε ο Πρόεδρος Ακαδημίας Επιχειρηματικότητας Ανδρέας Στεφανίδης στην εκπομπή Rush Hour με την Νικόλ Λειβαδάρη και τον Παύλο Πανταζόπουλο στην τηλεόραση της Ναυτεμπορικής.

Αρχικά ο κ. Στεφανίδης ανέφερε ότι «οτιδήποτε ανακοινώνεται από τις κυβερνήσεις, πάντα φέρνει έναν θετικό αέρα. Όμως πιστεύω πως η ανάπτυξη οποιαδήποτε και εάν είναι, πρέπει να έχει ανθρώπινο πρόσωπο. Άρα πολύ λίγες από τις εξαγγελίες θα πιάσουν τόπο, αν δεν στηριχθούμε στο ανθρώπινο δυναμικό της χώρας είτε στο δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα. Άρα θα ρίξουμε πολλά λεφτά σε κάποιες επενδύσεις που θα τις κάνουνε ποιοι;».

«Άρα μπορεί η κυβέρνηση να εξασφαλίσει ότι αυτές οι επενδύσεις θα δώσουν θέσεις εργασίας; Ή θα πέσουν κάποια χρήματα σε πολύ μεγάλες επενδύσεις που κάποτε θα γίνουν όμιλοι άλλων χωρών της Ευρώπης;», πρόσθεσε.

Μάλιστα, ο κ. Στεφανίδης έθεσε το ερώτημα, «σε αυτές τις περιοχές που θα πάμε, τι υποδομές έχουμες. Θα πηγαίνατε εσεις σε μία μεγάλη επιχείρηση που βρίσκεται στην παραμεθώριο, χωρίς να έχει για εσάς και την οικογένειά σας ένα σχολείο ή ένα νοσοκομείο;», διερωτήθηκε.