Skip to main content

Οι προκλήσεις για την ελληνική οικονομία στο 3ο Οικονομικό Συνέδριο Ναυτεμπορικής: Πώς θα το παρακολουθήσετε από κοντά

Χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο Διοικητής Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Στουρνάρας, ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μ. Σχοινάς, καθώς και οι υπουργοί Ανάπτυξης Τ. Θεοδωρικάκος και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δ. Παπαστεργίου

Μια αρκετά τολμηρή πρόβλεψη θα επιχειρήσει να κάνει η «Ναυτεμπορική» μέσα από τις εργασίες του 3ου Οικονομικού Συνεδρίου της, που θα λάβει χώρα την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2024 στο Ζάππειο Μέγαρο, αποτελώντας για τρίτη συνεχόμενη χρονιά πλατφόρμα συζήτησης και ανάλυσης των κρίσιμων ζητημάτων που αφορούν την ελληνική οικονομία και κοινωνία.

Για μια Ελλάδα που παράγει, αξιοποιώντας τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα και προωθώντας την καινοτομία, η θεματολογία του Συνεδρίου αλλά και της Ειδικής Έκδοσης της Ναυτεμπορικής που το πλαισιώνει, θα περιλαμβάνει τις μεγάλες προκλήσεις του Επιχειρείν, τα χρηματοδοτικά εργαλεία για την Ανάπτυξη, το αφιέρωμα στον Ελληνικό Τουρισμό ως την ατμομηχανή της Ελληνικής Οικονομίας, τα μεγάλα έργα που δρομολογούνται στην κατεύθυνση της αναβάθμισης του ρόλου της Ελλάδας ως ένα σύγχρονο και ισχυρό hub διαμεταφορών της ΝΑ Ευρώπης, και φυσικά το Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα.

Στο πλαίσιο των συζητήσεων θα δοθεί δυνατότητα στο κοινό να απευθύνει ερωτήσεις κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, να σχολιάζει ζωντανά αλλά και να συμμετέχει σε polls, μεταξύ εμπειρογνωμόνων, επαγγελματιών και υπευθύνων χάραξης πολιτικής, με στόχο την ανάδειξη λύσεων και στρατηγικών που θα προωθήσουν τη βιώσιμη ανάπτυξη και την ευημερία της Ελλάδας τα επόμενα χρόνια.

Εκπρόσωποι της κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αλλά και κορυφαία στελέχη του ελληνικού επιχειρείν και των φορέων, θα καταθέσουν τις προτάσεις τους για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο Διοικητής Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς, ο Υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος, αλλά και ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου.

Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, του υπουργείου Ανάπτυξης και της Γενικής Γραμματείας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του Υπουργείου Εξωτερικών.

Εγγραφές

Οι αναγνώστες της «Ναυτεμπορικής» μπορούν να εγγραφούν δωρεάν μέχρι σήμερα Παρασκευή 18/10 ώρα 21:00, για να παρακολουθήσουν τις εργασίες του Οικονομικού Συνεδρίου.

Μπορείτε να δείτε ΕΔΩ το πρόγραμμα του 3ου Οικονομικού Συνεδρίου της Ναυτεμπορικής.

Δείτε αναλυτικά τους ομιλητές του συνεδρίου ΕΔΩ.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του συνεδρίου.