Skip to main content

Η Σάμος αγαπημένος τουριστικός προορισμός για τους Τούρκους

(ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ / EUROKINISSI)

Σύμφωνα με έρευνα του δημοφιλούς γερμανικού ιστότοπου, δεκάδες χιλιάδες τουρίστες από την Τουρκία προτίμησαν τα Ελληνικά νησιά μετά την εφαρμογή της βίζας εξπρές

Το Focus.de ανέδειξε σε άρθρο την έντονη προτίμηση των τουριστών από την Τουρκία για τα Ελληνικά νησιά, εστιάζοντας ιδιαίτερα στη Σάμο.

Σύμφωνα με έρευνα του δημοφιλούς γερμανικού ιστότοπου, δεκάδες χιλιάδες τουρίστες από την Τουρκία προτίμησαν τα Ελληνικά νησιά μετά την εφαρμογή της βίζας εξπρές. Ιδιαίτερα οι γυναίκες από την Τουρκία επισκέφτηκαν τη Σάμο και ανέδειξαν το νησί του Πυθαγόρα ως αγαπημένο προορισμό, επαινώντας την ποιότητα και τις χαμηλές τιμές στις τουριστικές υπηρεσίες.

Την ίδια στιγμή τη Σάμο ως προορισμό προτίμησης επίσης ανέδειξε και η ιστοσελίδα Haberekspres, επισημαίνοντας τις ιστορικές και φυσικές ομορφιές του νησιού, συμπεριλαμβανομένων των ελαιών, των πευκοδάσων και των αμπελώνων που το “στολίζουν” από κάθε πλευρά.

Το Καρλόβασι, με τα μονοπάτια του, την ιστορία και τους τοπικούς οίνους, προσελκύει τους λάτρεις της φύσης και τους αναζητητές ηρεμίας. Ειδικά ο Κέρκης προτείνεται για την υπέροχη θέα και το μοναδικό κάλλος του. Να τονιστεί ότι ο Δήμος Δυτικής Σάμου εξετάζει μέτρα σε συνεργασία με τουριστικούς φορείς για την ενίσχυση της παρουσίας του στην τουρκική αγορά, ενώ η σύνδεση Σίγκασικ – Καρλόβασι συνέβαλε στη δημιουργία της για την τρέχουσα τουριστική σεζόν.