Skip to main content

Focus Online: H Τουρκία χάνει τουρίστες, η Ελλάδα κερδίζει

ΑΝΟΙΞΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΕΣ ΠΛΑΖ

«Πολλοί φαίνεται να στρέφονται στην Ελλάδα εξαιτίας της ανόδου των τιμών στην Τουρκία» σημειώνει το Focus σε ρεπορτάζ του

Στην τουριστική στροφή που ζημιώνει την Τουρκία και ωφελεί την Ελλάδα αναφέρεται ρεπορτάζ του Focus Online.

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, «η Τουρκία προς το παρόν βιώνει μια υποχώρηση στις τουριστικές τάσεις, ειδικά μεταξύ ταξιδιωτών που τους ενδιαφέρει το κόστος. Πολλοί φαίνεται να στρέφονται στην Ελλάδα εξαιτίας της ανόδου των τιμών στην Τουρκία» σημειώνει το Focus.

To ρεπορτάζ επικαλείται δημοσίευμα στη σελίδα Edinburghive, σύμφωνα με το οποίο η οικονομική κρίση στην Τουρκία οδηγεί πολλούς τουρίστες σε φθηνότερους προορισμούς στη γειτονική Ελλάδα. Μάλιστα «αυτή η εξέλιξη δεν αφορά μόνο τους «τουρίστες από το εξωτερικό, αλλά και Τούρκους ταξιδιώτες, που θέλουν να περάσουν τις διακοπές του άνετα στο εξωτερικό» προστίθεται.

Όπως αναφέρει μάλιστα ο Χαμίτ Κουκ, σύμβουλος στη  Ένωση Τουρκικών Ταξιδιωτικών Πρακτορείων «τα ποσοστά πληρότητας σε ξενοδοχεία στα τουριστικά προπύργια, όπως το Μπόντρουμ και η Αττάλεια, έχει πέσει στο 80%, ενώ εκεί πάντα η πληρότητα  ανερχόταν στο 100%».

Αντίστοιχα και ο Μουσταφά Ντεμίρ, επικεφαλής του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρκικών Ταξιωτικών Πρακτορείων «εκφράζει την ανησυχία του και αναφέρει ότι πολλοί ξενοδόχοι κάνουν πια προσφορές προκειμένου να γεμίσουν τα δωμάτιά τους και να μη χρειαστεί να κάνουν απολύσεις». Βασική αιτία είναι όπως όλα δείχνουν ο «υπερπληθωρισμός» στην Τουρκία που απομακρύνει τους παραθεριστές.

Πηγή: Deutsche Welle