Skip to main content

Ξενοδόχοι: Τα μέτρα της κυβέρνησης ίσως καταστήσουν το ελληνικό τουριστικό προϊόν μη ανταγωνιστικό

«Δεν μπορεί η κυβέρνηση να μην παίρνει γενναία μέτρα για την βραχυχρόνια μίσθωση»

Παράπονα στον Πρωθυπουργό θα κάνουν οι επαγγελματίες του κλάδου της φιλοξενίας από το βήμα της 2ης εκδήλωση της πρωτοβουλίας «Reimagine Tourism in Greece», που στοχεύει, όπως τονίζουν οι διοργανωτές, στην ενδυνάμωση του βιώσιμου τουρισμού στην Ελλάδα και θα πραγματοποιηθεί στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος στις 15 και 16 Οκτωβρίου.

Όπως τονίζουν στη «Ν» οι φορείς του κλάδου, θα αναδείξουν ότι τα πρόσφατα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση μπορούν να καταστήσουν το ελληνικό τουριστικό προϊόν μη ανταγωνιστικό στην διεθνή τουριστική σκηνή και την ίδια στιγμή οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις θα κινδυνεύσουν να φτάσουν στα όρια της βιωσιμότητας, όπως λένε.

«Δεν μπορεί η κυβέρνηση να μην παίρνει γενναία μέτρα για την βραχυχρόνια μίσθωση, τη στιγμή που τα ελληνικά ξενοδοχεία προσφέρουν 10,5 δισ. ευρώ στο ΑΕΠ της ελληνικής οικονομίας και η βραχυχρόνια με τις ίδιες προσφερόμενες κλίνες με τα ξενοδοχεία να μην ξεπερνάει τα 900 εκατ. ευρώ» σημειώνει στη «Ν» ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Κρήτης, Εμμ. Τσακαλάκης.

Σε κάθε περίπτωση, η θετική πορεία των τελευταίων ετών δεν μπορεί να προκαλέσει εφησυχασμό και το θετικό momentum του ελληνικού τουρισμού δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο, τονίζουν μεταξύ άλλων.