Skip to main content

ΕΕΑ: Καραμανλής και Σαμαράς με ιδιαίτερα μηνύματα στη γιορτή του επιχειρείν

(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Οι δύο πρώην πρωθυπουργοί στέλνουν μήνυμα στήριξης της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας

Γιορτή για το επιχειρείν και ειδικά για τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα αποτελεί η απονομή των βραβείων του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, σήμερα το απόγευμα, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος».

Η φετινή εκδήλωση αποκτά και ιδιαίτερη πολιτική βαρύτητα, καθώς αναμένεται να παραστούν οι δύο πρώην πρωθυπουργοί, Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς, στον απόηχο της απουσίας τους από την πρόσφατη εκδήλωση για τα 50 χρόνια της Ν.Δ. στο κτίριο της Ρηγίλλης.

Οι δύο σημαντικές πολιτικές προσωπικότητες, που έχουν αφήσει το στίγμα τους στη νεότερη πολιτική ιστορία της χώρας, είχαν μιλήσει πριν από λίγες εβδομάδες για τη σημασία της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας στην προσπάθεια ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και η παρουσία τους στις βραβεύσεις του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Γιάvvη Χατζηθεοδοσίου, στέλνει ένα μήνυμα για τη στήριξη που πρέπει να έχουν οι ΜμΕ από την πολιτεία.

Μάλιστα, ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής θεωρείται πλέον και ειδικός στα του χώρου, καθώς, εκτός από πρόεδρος της Συνεταιριστικής Ένωσης Καπνοπαραγωγών Ελλάδας (ΣΕΚΕ), είναι και πρόεδρος της Syndea της Συνεταιριστικής Ασφαλιστικής.

Η εκδήλωση και οι βραβεύσεις

Στο εορταστικό μέρος της εκδήλωσης η βραδιά θα ξεκινήσει με ένα χορευτικό-έκπληξη, αλλά και με τις μεγάλες επιτυχίες της δημοφιλούς ερμηνεύτριας Ελένης Τσαλιγοπούλου. Και φέτος αποδίδεται μεγάλη σημασία στις ειδικές τιμητικές βραβεύσεις.

Με στόχο να αναδείξει την αξία της προσπάθειας, το ΕΕΑ τιμά δύο Ολυμπιονίκες μας που κατέκτησαν μετάλλια στους πρόσφατους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, αλλά και μία Παραολυμπιονίκη μας που μας απέδειξε με εμφατικό τρόπο ότι δεν πρέπει να μας πτοούν οι δυσκολίες. Επίσης, βραβεύει το ποδοσφαιρικό τμήμα του Ολυμπιακού για την κατάκτηση του Conference League, καθώς και την ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού που κατέκτησε τη Euroleague.

Πρόκειται για δύο πολύ μεγάλες επιτυχίες που απέδειξαν ότι οι Έλληνες μπορούν να έχουν υψηλές βλέψεις και σε διεθνές επίπεδο.

Η νέα γενιά

Από τη γιορτή του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών δεν θα μπορούσε να λείψει η ανάδειξη της σημασίας της αριστείας. Έτσι, βραβεύει μια μαθήτρια που πρώτευσε στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Η νέα γενιά, αυτή που κρατά το μέλλον της χώρας στα χέρια της, πρέπει να στηρίζεται με όλους τους δυνατούς τρόπους και αυτό ακριβώς το μήνυμα θέλει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών να στείλει με αυτή την ειδική βράβευση, η οποία πραγματοποιείται κάθε χρόνο.

Το κυρίως πρόγραμμα θα είναι οι βραβεύσεις των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που αντέχουν στις διαδοχικές κρίσεις, που αναπτύσσονται εντός και εκτός Ελλάδας, που καινοτομούν και που καταφέρνουν να διακριθούν στον επιχειρηματικό στίβο. Ως φορέας στήριξης της επιχειρηματικότητας, το ΕΕΑ θεωρεί σημαντικό να αναδεικνύει τη δυναμική των ΜμΕ της χώρας, καθώς σε αυτές ελπίζουμε για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.