Skip to main content

Α. Καλλίας στη «Ν»: Στα τριήμερα που έρχονται θα αναζητήσουν …το φιλί της ζωής τα ξενοδοχεία της ηπειρωτικής Ελλάδας

Οριακή πλέον η δυνατότητα των Ελλήνων για συχνές αποδράσεις, ακόμα και αυτές επιβαρύνονται από το αυξημένο τέλος ανθεκτικότητας

Το φιλί της βιωσιμότητάς τους στα τριήμερα που έρχονται θα αναζητήσουν για μια ακόμη χρονιά οι ξενοδόχοι της ηπειρωτικής Ελλάδας και του ορεινού όγκου, όπως σημειώνει σε παρέμβασή του στη «Ν» ο γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Άγγελος Καλλίας, που κάνει λόγο για έναν άγονο αγώνα, απόρροια και των πρόσθετων φορολογικών επιβαρύνσεων στις ξενοδοχειακές μονάδες.

Ήδη η πληρότητα του Οκτωβρίου καταγράφεται στο 30% στις γεωγραφικές αυτές ενότητες, νούμερο εξαιρετικά χαμηλό, που δεν διασφαλίζει καμία οικονομική αυτάρκεια για τις επιχειρήσεις, όπως χαρακτηριστικά τονίζεται.

Την ίδια στιγμή, ο κ. Καλλίας εστιάζει στην οριακή πλέον δυνατότητα των Ελλήνων για συχνές αποδράσεις, που πλέον ακόμα και αυτές επιβαρύνονται από το αυξημένο τέλος ανθεκτικότητας. Όπως εξηγεί, για 5 μέρες ο Έλληνας μπορεί να δώσει και 150 ευρώ επιπλέον στη διαμονή του, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την οικονομική του δυνατότητα να αποδράσει από τα αστικά κέντρα.

Κι επειδή οι πληρότητες που θα ακουστούν το επόμενο διάστημα στα ξενοδοχεία τη διάρκεια του τριημέρου της 28ης Οκτωβρίου δεν θε αποδίδουν την πραγματική εικόνα, οι ξενοδόχοι, όπως τονίζει ο κ. Καλλίας, δεν θα παίξουν το παιχνίδι των εντυπώσεων, αλλά της ουσίας.