Skip to main content

Γ. Χατζής (ΠΟΞ) στη «Ν»: «Καμπανάκι» για τον ελληνικό τουρισμό- Η υπερφορολόγηση πλήττει την ανταγωνιστικότητα

Tο «2025 φαίνεται ότι θα πάει καλύτερα και από το 2019»

Στις δυσκολίες που ταλανίζουν τον ελληνικό τουρισμό αναφέρθηκε ο Γιάννης Χατζής, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, μιλώντας στην εκπομπή «In Business» με την Μαρία Σμιλίδου στο κανάλι της Ναυτεμπορικής. 

Ο κύριος Χατζής με τη ματιά στο μέλλον, αναφέρθηκε στον ανταγωνισμό που αντιμετωπίζει η Ελλάδα από χώρες της Μεσογείου. Συγκεκριμένα, όσον αφορά τον ανταγωνισμό από τη Τουρκία, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, δήλωσε ότι η «Τουρκία αποφορολογεί», ενώ στην Ελλάδα λόγω των φόρων και των τελών, «κάνει τη τιμή λιγότερο ανταγωνιστική»

Κομβικής σημασίας οι υποδομές

Όσον αφορά τις υποδομές στα νησιά, ο κύριος Χατζής δήλωσε ότι «οι υποδομές είναι θέμα διαβίωσης». Για τον ίδιο οι υποδομές «είναι κομβικής σημασίας», καθώς μέσω αυτών, ο τουρισμός μπορεί να αυξάνεται χωρίς να επιβαρύνονται οι κάτοικοι των νησιών.

Στο ερώτημα για τα μηνύματα μέσω των ενδείξεων για το 2025, ο κύριος Χατζής απάντησε ότι τα «μηνύματα είναι εξαιρετικά» και ότι το «2025 φαίνεται ότι θα πάει καλύτερα και από το 2019», την καλύτερη χρονιά του Ελληνικού τουρισμού.

Για το 2024, και εν αναμονή των αναλυτικών στοιχείων από την Τράπεζα της Ελλάδος, ο κύριος Χατζής ανέφερε την «ευρύτερη οικονομική στασιμότητα στην Ευρώπη», έτσι, «οι πελάτες είναι πιο ευαίσθητοι στις τιμές». Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχουν κάποιες τάσεις, «οι τάσεις του να κοιμίζουμε περισσότερο κόσμο σε καταλύματα βραχυχρόνιας καθώς και οι τάσεις του να μην κινείται τόσο πολύ η εστίαση, είναι τάσεις που κατεβάζουν την κατά κεφαλή δαπάνη».

Τέλος σχολίασε ότι τα αρνητικά πρόσημα στον Ελληνικό τουρισμό θα αρχίσουν να είναι πιο συχνό φαινόμενο από ό,τι ήταν σήμερα».