Skip to main content

Αυτό είναι το νησί του Αργοσαρωνικού που θα ξεπεράσει φέτος τα 2 εκατομμύρια επισκέπτες

Όπως τονίζει στη «Ν» ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων του νησιού Σταύρος Καλαμάκης, φέτος η Αίγινα θα σπάσει κάθε ρεκόρ αφίξεων

Σε βασικό πόλο έλξης των Αθηναίων για αποδράσεις μικρής διάρκειας έχει εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια η Αίγινα, αποτελώντας ένα εξαιρετικό παράδειγμα για το πώς ένα μικρό νησί κατάφερε, μέσα σε δύο δεκαετίες, να προσελκύει πάνω από 2 εκατομμύρια τουρίστες ετησίως, επεκτείνοντας την τουριστική του περίοδο πέρα από τους καλοκαιρινούς μήνες.

Όπως τονίζει στη «Ν» ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων του νησιού Σταύρος Καλαμάκης, φέτος η Αίγινα θα σπάσει κάθε ρεκόρ αφίξεων, γεγονός που οφείλεται στην δρομολόγηση 4 επιπλέον καταμαράν που κάθε μέρα υλοποιούν δρομολόγια στο νησί του Αργοσαρωνικού, με διάρκεια ταξιδιού μόλις 38 λεπτά. Την ίδια στιγμή καθημερινή είναι και η σύνδεση της Υδρας με την Αίγινα, γεγονός που έχει τονώσει και τις ημερήσιες διακοπές για όσους το θελήσουν.

Μπορεί ο Ιούλιος να μην εξελίχθηκε όπως το επιθυμούσαν οι επαγγελματίες του νησιού, ωστόσο έκτοτε και μέχρι τώρα στη νησί δεν πέφτει καρφίτσα, κάτι που θα συνεχιστεί και μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου, λόγω της εορτής του Αγίου Νεκταρίου, προστάτη του νησιού, όπως εξηγεί ο κ. Καλαμάκης.

Η μονή του Αγίου Νεκταρίου είναι και η αιτία που καθημερινά χιλιάδες επισκέπτες από την Ρουμανία κυρίως, αλλά και άλλες χώρες των Βαλκανίων κατακλύζουν καθημερινά το νησί για ημερήσιες επισκέψεις, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα έσοδα της τοπικής οικονομίας.

Διαβάστε ακόμη:

Conde Nast Traveller: 7 ελληνικά νησιά στα 20 καλύτερα της Ευρώπης στα βραβεία Readers’ Choice Awards 2024