Skip to main content

Βιωσιμότητα του ελληνικού τουριστικού προϊόντος: Στο «μικροσκόπιο» σε συνέδριο στην Κρήτη

Choose Crete

Στις 9 Νοεμβρίου στο Ηράκλειο, στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο

Η βιωσιμότητα και η αειφορία του ελληνικού τουριστικού προϊόντος θα τεθεί επί τάπητος στο 2ο Συνέδριο «Choose Crete» το Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2024 στο Ηράκλειο Κρήτης και συγκεκριμένα στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο.

Στόχος των διοργανωτών είναι το εν λόγω συνέδριο να λειτουργήσει ως ετήσιος θεσμός και Παρατηρητήριο Τουρισμού, το οποίο θα συνοψίζει όλα τα απαιτούμενα δεδομένα και πληροφορίες σχετικά με την τουριστική βιομηχανία στη Κρήτη μέσα στο διεθνές γίγνεσθαι της τουριστικής αγοράς και των παραγόντων που επηρεάζουν το μέλλον της.

Έμφαση θα δοθεί στην ανάπτυξη όλων των παραμέτρων της Αειφόρου Ανάπτυξης και Βιωσιμότητας του Τουριστικού Κλάδου, αξιολογώντας τα νέα δεδομένα της αγοράς, σε ένα διεθνές περιβάλλον ανακατατάξεων και προκλήσεων.

Η Κρήτη είναι ήδη ένας παγκόσμια κορυφαίος τουριστικός προορισμός, αναγνωρίσιμος, με μεγάλες δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης και επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου, πέραν των θερινών μηνών, μέσω της διαφοροποίησης και την τοποθέτησής της στην τουριστική αγορά με παλιούς αλλά και νέους όρους.