Skip to main content

Ασφαλιστικές εισφορές: Από πού θα προέλθει η μείωση κατά 1 μονάδα

(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Ως δεύτερη σημαντική πρωτοβουλία, ο Χρ. Δήμας ανέφερε την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για τους ελεύθερους επαγγελματίες

Η μείωση κατά 1 μονάδα των ασφαλιστικών εισφορών από 1-1-2025 ήταν μεταξύ των μέτρων στα οποία αναφέρθηκε το οικονομικό επιτελείο, κατά την εξειδίκευση των ανακοινώσεων του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη  στη ΔΕΘ.

Ο υφυπουργός Οικονομικών Χρ. Δήμας ανέφερε ότι η νέα μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 1 μονάδα, θα προέρχεται κατά 0,5% από τις εισφορές των εργαζομένων.

Σε ό,τι αφορά το υπόλοιπο 0,5%, θα προέρχεται από τις εργοδοτικές εισφορές του κλάδου υγείας.

Ως προς το χρηματοδοτικό κενό που δημιουργείται από τη μείωση αυτή, σύμφωνα με το οικονομικό επιτελείο καλύπτεται από την αύξηση των μισθών, που συνεπάγονται και περισσότερες αθροιστικά εισφορές.

Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για τους ελεύθερους επαγγελματίες

Ως δεύτερη σημαντική πρωτοβουλία, ο κ. Δήμας ανέφερε την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Είπε επίσης ότι το ελάχιστο φορολογητέο ποσό των ελεύθερων επαγγελματιών θα μειώνεται και σε περιοχές με 1.500 κατοίκους αντί των 500, ενώ το κριτήριο του μέγιστου μισθού εργαζομένου δεν θα υπολογίζεται προσθετικά αλλά μόνο συγκριτικά.

Αναφέρθηκε επίσης, μεταξύ άλλων, στη μονιμοποίηση της επιστροφής του ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο.

→ Για άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις, κατεβάστε το νέο app της Ναυτεμπορικής.

Διαβάστε επίσης:

12 αυξήσεις αποδοχών και 12 μειώσεις φόρων – Η εξειδίκευση των μέτρων που ανακοίνωσε ο Κ. Μητσοτάκης στη ΔΕΘ