Skip to main content

Γρηγόρης Δημητριάδης στη «Ν»: «Το Υπερταμείο μετεξελίσσεται σε Δημόσιο Επενδυτικό Ταμείο»

«Έχει βρεθεί πολύ καλή φόρμουλα για την ανάπλαση της ΔΕΘ» 

Το Υπερταμείο μετεξελίσσεται, αλλάζει και γίνεται ένα Δημόσιο Επενδυτικό Ταμείο ακριβώς όπως στο εξωτερικό, τόνισε μιλώντας στην τηλεόραση της «Ν» ο διευθύνων σύμβουλος του Υπερταμείου, Γρηγόρης Δημητριάδης, και θα έχει διττό ρόλο, να επενδύει στην ελληνική οικονομία και μια ακόμη καλύτερη διαχείριση των υπόλοιπών δημοσίων εταιρειών που έχει στο χαρτοφυλάκιό του.

Παράλληλα έδωσε έμφαση στην σταθερότητα της ελληνικής οικονομίας, την οποία επισημαίνουν οι επενδυτές από το εξωτερικό.

Για την ανάπλαση της ΔΕΘ ο κ. Δημητριάδης επισήμανε ότι «είναι πάρα πολύ ζεστή και προχωρά», καθώς τώρα έχει βρεθεί μια πάρα πολύ καλή φόρμουλα που κάνει το project βιώσιμο και εφικτό. Ανάδοχος αναμένεται να υπάρχει εντός του 2025 και η σταδιακή υλοποίηση του έργου να ξεκινήσει από το 2026.

Ερωτηθείς για τη Μαρίνα της Αρετσούς, για της οποίας το προτεινόμενο σχέδιο αξιοποίησης συναντά αντιδράσεις από την τοπική αυτοδιοίκηση, ο κ.Δημητριάδης υπογράμμισε ότι δεν είναι ούτε στη λογική, ούτε στην πρόθεση του Υπερταμείου να εφαρμοστεί μοντέλο οικιστικής ανάπτυξης τύπου Ντουμπάι και εκτίμησε ότι στη διαβούλευση που θα γίνει με την επανεκκίνηση της διαδικασίας θα υπάρχει μια καλύτερη συνειδητοποίηση όλων «ότι ούτε πάμε να χτίσουμε κάτι τέτοιο, αλλά επίσης ότι πρέπει και να αξιοποιηθεί» η μαρίνα.