Skip to main content

Τ. Θεοδωρικάκος στη «Ν»: Η Μακεδονία θα καταστεί πρωτεύουσα της ελληνικής βιομηχανικής ανασυγκρότησης

Ο κ. Θεοδωρικάκος επεσήμανε ότι «ο πρωθυπουργός κινήθηκε με ρεαλισμό και εξαντλώντας όλα τα δημοσιονομικά όρια»

«Το επόμενο διάστημα το υπουργείο Ανάπτυξης θα παρουσιάσει μια ολοκληρωμένη όσο γίνεται πρόταση για ένα νέο παραγωγικό μοντέλο της χώρας», δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στο στούντιο της Ναυτεμπορικής στην 88η ΔΕΘ.

«Σημασία έχει η ανάπτυξη να εξαπλώνεται παντού, να είναι ισόρροπη, να είναι σε όλες τις περιφέρειες» τόνισε και επεσήμανε ότι «στο κέντρο της προσοχής μας θα είναι η Μακεδονία, η οποία θα καταστεί πρωτεύουσα της ελληνικής βιομηχανικής ανασυγκρότησης».

Ο κ. Θεοδωρικάκος είπε ότι «έχουμε μπροστά μας να συνεχίσουμε ένα δημιουργικό έργο οικονομικής ανάπτυξης της χώρας» και τόνισε ότι «έχουμε από τους πιο ψηλούς αναπτυξιακούς ρυθμούς, αλλά το ζητούμενο είναι να περάσει αυτό και στα εισοδήματα και στη ζωή των ανθρώπων».

Όπως σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο της παρουσίας του στη ΔΕΘ ανακοίνωσε συγκεκριμένα μέτρα. «Είναι πολύ σπουδαία η αναγγελία μιας νέας αύξησης του κατώτατου μισθού τον Απρίλιο, στην πορεία για να πιάσουμε τα 950 ευρώ το 2027» τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος.

«Ο πρωθυπουργός κινήθηκε με ρεαλισμό και εξαντλώντας όλα τα δημοσιονομικά όρια»

Επεσήμανε, δε, ότι «η κατανάλωση πάει καλά», προσθέτοντας πως τα σούπερ μάρκετ έχουν νέα αύξηση στον τζίρο και τον όγκο συναλλαγών. «Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν προβλήματα, γι’ αυτό και στηρίζουμε και τις πιο αδύναμες κοινωνικές ομάδες» σημείωσε, υπενθυμίζοντας πως «ανακοινώθηκε νέα αύξηση –αυτή που μπορούμε- σε συνταξιούχους και δημοσίους υπαλλήλους»

Ο κ. Θεοδωρικάκος επεσήμανε ότι «ο πρωθυπουργός κινήθηκε με ρεαλισμό και εξαντλώντας όλα τα δημοσιονομικά όρια». «Μην ξεχνάτε ότι έχουμε και υποχρεώσεις και, όταν στο παρελθόν ξεφύγαμε, το πληρώσαμε πανάκριβα» τόνισε.

Ερωτηθείς για την ακρίβεια, είπε πως είναι μια υπόθεση που αφορά όλη την κυβέρνηση, η οποία εργάζεται για να ενισχύει το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών. Σημείωσε επιπλέον ότι για τέταρτο συνεχόμενο μήνα οι τιμές στα σούπερ μάρκετ είναι μειωμένες κατά 1-2% σε σύγκριση με πέρσι κατά μέσο όρο. «Ασφαλώς οι τιμές είναι υψηλές σε σύγκριση με πριν 3 χρόνια, ωστόσο αυτά τα 3 χρόνια αυξήθηκε και ο κατώτατος μισθός κατά 27%» συμπλήρωσε.

Σε ερώτηση για τον ΦΠΑ, είπε πως «εάν η χώρα υποστεί πρόβλημα δημοσιονομικού χαρακτήρα, αν λείψουν δηλαδή κάποια χρήματα που σήμερα τα παίρνουμε από τον ΦΠΑ, θα υπάρξει πολύ σοβαρό θέμα, και αυτό δεν το θέλει κανείς, γι’ αυτό πρέπει όλοι να στηρίξουμε τη δημοσιονομική προσπάθεια».