Skip to main content

Πώς θα ενισχυθεί το εισόδημα γιατρών, ενστόλων – Τι αυξήσεις ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ

Πώς θα στηριχθούν οι ελεύθεροι επαγγελματίες μέσω ελάφρυνσης των φορολογικών βαρών

«Δεν έχω έρθει με καλάθι παροχών», τόνισε ο πρωθυπουργός από το βήμα της 88ης ΔΕΘ, αλλά πρόσθεσε πως η κυβέρνηση θα λάβει σειρά μέτρων για την ουσιαστική στήριξη των εισοδημάτων.

Γιατροί, ένστολοι και ελεύθεροι επαγγελματίες είναι μεταξύ εκείνων, που θα δουν το εισόδημά τους να στηρίζονται.

Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: Στήριξη εισοδημάτων, μείωση στις ασφαλιστικές εισφορές, νέα στεγαστικά κίνητρα – Όλα τα μέτρα

Γιατροί και νοσηλευτές

Στην υγεία, η αμοιβή των εφημεριών στο ΕΣΥ θα φορολογείται αυτοτελώς με συντελεστή 22%, κάτι που, όπως είπε ο πρωθυπουργός, θα αυξήσει τις απολαβές 130 ευρώ μεσοσταθμικά ή και περισσότερο.

Παράλληλα θα δοθεί πρόσθετο κίνητρο έως 7.200 ευρώ ετησίως στους ιατρούς που θα στελεχώσουν δομές υγείας σε απομακρυσμένες περιοχές. Δωρεάν απογευματινά χειρουργεία σε 37.000 πολίτες με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Αστυνομικοί, πυροσβέστες, στρατιωτικοί

Αυξάνεται κατά  20% η αποζημίωση νυχτερινής απασχόλησης σε στρατό, πυροσβεστική, αστυνομία.

Αύξηση εισοδήματος μέσω.. φορολογίας

Καλύτερο εισόδημα σημαίνει και λιγότερα βάρη, υπογράμμισε ο Κ. Μητσοτάκης. Ανακοίνωσε ότι μειώνεται  κατά 1 μονάδα των ασφαλιστικών εισφορών, αντί της μισής που αρχικά σχεδιαζόταν, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που είχε μεταδώσει η Ναυτεμπορική τις προηγούμενες ημέρες.

Παράλληλα επιβεβαίωσε ότι καταργείται πλήρως το τέλος επιτηδεύματος το 2025 για κάθε αυτοαπασχολούμενο, ενώ έρχονται και κάποιες βελτιώσεις στο ελάχιστο φορολογητέο ποσό. Μειώνεται στο μισό σε περιοχές με 1.500 κατοίκους, αντί των 500.